avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa deces parinti - unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa deces parinti - unic mostenitor

Buna ziua !
Dupa decesul tatalui la 31.12.2005 nu am facut succesiunea , ramanand impreuna cu mama comostenitoare , mama fiind de altfel in ingrijirea mea . La data decesului , tata era coproprietar impreuna cu 2 surori ,al unor terenuri si al unei parti a casei , aceasta provenind de la bunici ( in acte , in fapt casa fusese reconstruita , consolidata , reinvelita , etc. de catre tatal meu impreuna cu mama , fara sa modifice actul de proprietate initial ) .
In 2007 , impreuna cu mama am hotarat sa facem iesirea din indiviziune fata de rudele tatei , in instanta , prezentand instantei un titlu de proprietate emis de Primarie si actele casei . Instanta s-a pronuntat dar in Hotarare nu a facut referire la Titlul de proprietate( nr , data etc ) .
In mai 2011 a decedat si mama . Ultimul ei domiciliu fiind la Bucuresti ( o luasem la mine pentru ingrijire in ultimele luni de viata ) , succesiunea trebuie facuta la Notariat in Bucuresti pentru ambii parinti , desi tatal ,decedat primul, avea la data decesului domiciliul in Dambovita , unde de altfel se gasesc si bunurile care fac obiectul mostenirii . Notariatul din Targoviste ma trimite la Bucuresti ( exista un nu stiu ce articol de lege care prevede aceasta situatie ) , la Bucuresti la Notariat se gasesc motive legate de neclaritatea hotararii judecatoresti cu bunurile in discutie , pentru a ma plimba fara sa-mi spuna clar ce am de facut iar eu nu stiu in acest moment daca trebuie sa caut un alt notariat sau cui trebuie sa ma adresez .
V-as ruga sa-mi dati o indrumare care-mi poate fi de ajutor . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:20, 7 Noiembrie 2011
In ce constau neclaritatile din hotarare?Scoateti un certificat de calitate succesorala si cereti instantei care a pronuntat hotararea indreptarea erorii materiale, daca exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune khiry06 khiry06 buna ziua, cum procedez pt a face succesiunea cu fratele meu in urma decesului parintilor ?mama a decedat in 2000 iar tata in 2007 , succesiunea dupa mama am ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala monica_ka monica_ka Pe un pamant aflat pe numele tatei s-a construit o casa in 1995, casa construita pe numele mamei. Mentionez ca tatal e decedat si suntem 7 frati - frati care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)