avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este posibil asa ceva?

Buna ziua! am si eu o intrebare. mi s-a intocmit un dosar penal pentru refuz de a ma supune recoltarii de probe biologice. problema este ca eu nu ma aflam la volan in momentul in care politia a oprit autoturismul in care ma aflam si eu, evident ca pasager, doar ca au declaratii de la 2 martori ca in acea zi am condus eu sub influenta bauturilor alcoolice. ma puteau supune la recoltare de probe biologice din moment ce nu m-au gasit la volan? doar pe baza unor declaratii de martori? ce se va intampla acum? mentionez ca ma aflu in termen de incercare, anterior primind o pedeapsa cu suspendare.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
ionel202, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion_iliescu , utilizator 19:20, 7 Noiembrie 2011
Daca acesta este adevarul, dovediti cu martori ca nu ati condus atunci ci pe parcursul zilei, cand nu v-a oprit la niciun control politia.Anterior, pt ce aveti suspendarea?
depinde unde erati cand ati fost oprit de politie.
daca erati in masina e cam complicat.
banuiesc ca suspendarea este tot pentru lucruri asemanatoare.
martorii au specificat in declaratii ca am condus inainte si in momentul in care ne-a oprit politia la volan se afla altcineva. suspendarea nu este pt o infractiune privind circulatia pe drumurile publice. aveau dreptul sa-mi deschida dosar penal pt nesupunere la recoltare de probe biologice? nu eram sofer, eram pasager, d-asta am si refuzat.
mai vreau sa specific ca cei de la politie sustin ca au vrut sa ma opreasca folosind semnalele luminoase si sonore, dar nimeni nu a auzit nimic, nu a vazut nimic, nici macar martorii... care se aflau in masina....
daca ne luam dupaunii maioptimsti,atunci putemzice``daca nu este adevarat ce sustin militienii,nu aveti d ece sa va faceti probleme``,ceea ce bineinteles este o mare prostie.in realitate sunteti cam rezolvat....probabil o sa fiti pedepsit pentru aceasta fapta.si pedeapsa este destul de mare.va trebuie un avocat bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice si favorizare infractorului coco81 coco81 am condus o masina si am acrosat o masina parcata (pagube materiale).un tip a sunat la 112 si a zis ca a vazut o masina care a acrosat una parcata .am sunat o ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturii alcoolice nemes nemes an noaptea de sanbata spre duminica antre orele 2-3am fost gasit langa masina nea de un echipaj de politie de la ordine publica,antrun parc din targu mures nu ... (vezi toată discuția)