avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil si alocatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil si alocatie copil

buna seara.copilul meu implineste 2 ani in 19 noiembrie.drepturile (indemnizatie crestere copil si alocatie)se platesc pana implineste 2 ani sau si pentru luna in care implineste 2 ani.adica daca aceste drepturi se platesc in decembrie pentru luna noiembrie care este cuantumul lor? eu am 600 roni indemnizatie.multumesc o seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 7 Noiembrie 2011
Indemnizatia se va plati pana la data de 19 noiembrie 2011, inclusiv ...
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prevede :
Art. 16
(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
.....
si alocatia?
Alocatia de 200 lei se va plati tot pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului ... În conformitate cu prevederile Legii 61/1993 republicată, toţi copii cetăţeni români, straini sau apatrizi care domiciliază în România, au dreptul la alocaţie de stat în cuantum de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani şi 42 de lei lună până la vârsta de 18 ani. Alocaţia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu 01.01.2012 nu se mai acorda alocatia de stat pentru copii? adela05 adela05 Subiect: Incepand cu 01.01.2012 nu se mai acorda alocatia de 200 lei ?? Incepand cu 01.01.2012 nu se mai acorda alocatia de 200 lei, pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil haba haba Buna seara, as dori sa stiu cum se poate obtine indemnizatia de copil, avand in vedere ca eu sunt casnica, iar concubinul meu lucreaza de 1 luna de zile,.ce ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ana06 ana06 buna in legatura cu noua lege am inteles ca pana la implinira a 3 ani a copilului daca se incepe mai repede munca primesti 531 lei stimulent.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)