Buna seara!
In situatia in care un salariat isi da demisia de la o societate,(dupa 5 ani vechime continua,mai putin ultimile 2 luni in care a solicitat concediu fara plata),de cate luni de munca la o alta societate ar fi nevoie pentru ca aceasta din urma sa ii incheie contractul de munca in asa fel incat salariatul sa beneficieze de ajutor de somaj?
Multumesc!
1. Va putea beneficia de indemnizatie de somaj oricand ii inceteaza CIM din motive neimputabile lui si daca in ultimele 24 de luni are un stagiu de cotizare la somaj de 12 luni.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. In cazul prezentat de dvs. poate beneficia de indemnizatie de somaj si dupa o luna de cotizare la somaj.
Somaj dupa demisie
Mihalciuc
Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj
adimicu
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Somaj
alf36
Buna ziua.
Am nevoie de o informatie legata de ajutorul de somaj.
La 2 luni de la intrarea in somaj , daca obtii un nou loc de munca si la mai putin timp ... (vezi toată discuția)