avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plateste pensie de intretinere sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plateste pensie de intretinere sau nu?

Fiica colegei mele de munca s-a nascut acum 19 ani avand ca tata un cetatean turc stabilit in Romania. Parintii copilei nu au fost casatoriti dar tatal si-a recunoscut in mod legal fiica.
Atunci cand fiica avea 4-5 ani, tatal (cetatean turc) le-a parasit si s-a casatorit cu o alta cetateana romana.
Tatal locuieste acum in Romania si dezvolta diverse afaceri. Nu are cetatenia romana.
Intrebare: Poate fi obligat tatal la pensie pentru copil major avand in vedere faptul ca fiica sa se afla in continuarea studiilor?
Cel mai recent răspuns: EduardMarinescu , utilizator 10:21, 8 Noiembrie 2011
Da. Fiica sa depuna o actiune in instanta pentru plata pensiei de intretinere.
Da, insa este necesar ca aceasta sa formuleze in nume personal si in contradictoriu cu tatal sau actiune de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor, iar in cadrul actiunii, va proba ca se afla in continuarea studiilor, cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza.
Mutumesc distinsilor avocati pentru precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara jadel25 jadel25 vreau sa stiu daca fiica mea majora fiind dar eleva poate primi pensie alimetara de la tatal ei care lucreaza cu contract in strainatate si are si pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)