avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare bani de la DGPMB, conform hotararii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare bani de la DGPMB, conform hotararii irevocabile pronuntate de instanta

Buna seara,
am castigat, partial, un proces cu DGPMB pt ridicarea masinii - adica, instanta a obligat DGPMB sa-mi restituie taxa platita pt ridicarea masinii (am dat in judecata doar DGPMB, nu firma de ridicari masini), insa nu si suma platita pt amenda, adica procesul verbal de contraventie nu s-a anulat. Sentinta e irevocabila, deci inteleg ca totul se termina aici, politia nu poate face recurs. Deci, am de recuperat de la politie contravaloarea taxei pt ridicarea masinii. Mentionez ca m-am autoreprezentat in instanta, de aceea v-as ruga sa-mi spuneti cum procedez in continuare, ridic hotararea de la judecatorie (mi s-a spus ca nu se comunica la domiciliu) si fac o cerere catre DGPMB sa-mi restituie banii si atasez o copie a hotararii ? Exista un termen anume in care sunt obligati sa plateasca (in baza carei legi), iar daca nu-l respecta apelez la un executor judecatoresc ? Trebuie sa mai fac si alte demersuri ?
Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: anddioana , utilizator 22:27, 7 Noiembrie 2011
Dupa ramanerea definitiva solicittai legalizarea sentintei si investirea cu formula executorie. Depuneti o copie legalizata la debitor (nu cea investita cu formula executorie ) si cereti in scris sa vi se faca plata . Asteptati un timp (vi se va spune cat ) si daca nu se conformeaza depuneti titlul executoriu la un birou de executori judecatoresti. Veti obtine inclusiv cheltuielile de executare silita iar executarae se va face prin poprire pe conturile acelei institutii. Puteti merge de la inceput la executorul jud.
Parerea mea este sa o luati intai pe cale amiabila ca sa nu va puneti toata politiain cap din localitatea de resedinta. Dupa ce ridicati sentinta de la judecatorie mergeti la politie si o prezentati cerandu-le sa vade un termen de efectuare a platii si in acelasi timp sa-i faceti sa inteleaga ca nerespectarea termenului va atrage dupa sine apelarea la ajutorul unui executor judecatoresc.
@cazacuioana, @Adrian.Tudor
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri. Vreau sa o iau pe cale amiabila, nu ma duc direct la executor. Voiam sa stiu pasii de urmat. Sentinta e irevocabila. Sa inteleg ca trebuie sa solicit la judecatorie legalizarea ei si investirea cu formula executorie ? Apoi depun cerere la politie si copie legalizata a sentintei, iar politia - pe loc (?) - imi va da termen de efectuare a platii ? Sau astept raspuns acasa etc. Vreau doar sa imi dau seama cam cat ar mai putea dura totul. E legal, sa zicem, ca politia sa-mi dea termen de efectuare a platii peste 6 luni sau 1-2 ani ? Exista o reglementare in acest sens, trebuie sa dea un termen care sa se incadreze intr-o luna-doua-trei sau cum vor ei ?
Va multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie florance01 florance01 buna seara, am sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca am unele nelamuriri. instanta de fond a fost judecatoria giurgiu, a urmat apelul la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a deciziei cu mentiunea irevocabila OlDumitra OlDumitra In urma unei sentinte irevocabile de la Curtea de Apel, am obtinut din partea Tribunalului Bucuresti legalizarea si investirea cu formula executorie a Deciziei ... (vezi toată discuția)