avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasarea facturilor restante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasarea facturilor restante

Am livrat o comanda de tipizate (facturi si chitante)
Facturarea s-a efectuat cu intelegerea ambelor parti, ca plata sa se efectueze la 30 de zile de la data facturarii.(adica 11.08.2011 - data scadenta).
Factura contine textul'' marfa ramane in proprietatea noastra pana la plata integrala a facturii. - si,neplata facturii in termen de 30 zile ,atrage penalitati de 1 % pe zi''
Factura este semnata si stampilata.
Conducerea societatii respective,refuza si acum plata facturii,dupa nenumarate telefoane si vizite la sediul lor,rugaminti.
Ce trebuie sa fac,pentru a-mi recupera valoarea facturii?
Cel mai recent răspuns: bogdan cristea , utilizator 12:09, 8 Noiembrie 2011
Daca problema este ca debitorul nu poate achita intraga suma este mai bine sa incheiati un angajament de esalonare a platii, in caz contrar sa va adresati instantei prin og 5/2001 ptr recuperarea debitului.

Penalitatea prevazuta in factura de 1% puteti sa o folositi pe amiabil ptr a discuta cu el ( sa-i faceti o redeucere din penalitati) ptr a achita mai repede suma datorata.
In cazul instantei va recomad sa cereti dobanda legala, cel putin ptr facturi cu astfel de text
"marfa ramane in proprietatea noastra pana la plata integrala a facturii" nu sunt acceptate de instanta de judecata.

Este doar parerea mea, poate colegii de pe forum au alte opinii.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Flavius1984, utilizator
iti multumesc,am sa incerc sa discut cu ei .poate esalonam plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007-intarzierea executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte jenicaprod jenicaprod Am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate comerciala pentru confectionarea unor produse textile, prevazut cu clauze privind termenele de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri livrate pe baza de contract Radu B Radu B Buna ziua, Am citit cu interes discutiile de pe forum si am si eu o intrebare. Lucrez pentru o firma care are ca obiect de activitate livrarea de echipamante ... (vezi toată discuția)
Contract cu probleme loremat loremat am un contract in care eu sunt furnizorul de materie prima iar beneficiarul o firma de constructii. Beneficiarul la randul sau (firma de constructii) are un ... (vezi toată discuția)