avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna ziua,

As vrea sa cumpar un imobil al unei firme aflate in insolventa prin intermediul unei firme specializate in insolventa. Suntem 2 posibili cumparatori, iar firma de insolventa imi solicita in avans un depozit de 10% din valoarea imobilului.
Este legal? Daca nu voi reusi sa cumpar imobilul imi voi mai recupara banii? daca da cum?
Cel mai recent răspuns: amalkka , utilizator 09:03, 8 Noiembrie 2011
Da, este legal.. daca nu l castigati la licitatie, vi se restituie avansul... daca il castigati la licitatie si nu platiti in termenul stipulat diferenta de pret, pierdeti avansul si licitatia se reia
trebuie facut un precontract sau se face pur si simplu un virament...

viramentul trebuie facut in contul lichidatorului sau al bancii.....
Firma de care vorbiti se afla in lichidare, iar conform art. 116-120 din Legea nr. 85/2006 rezulta ca bunurile din averea debitorului pot fi vandute direct, prin licitatie sau intr-o combinatie a celor doua, alegerea apartinand adunarii generale a creditorilor, dupa pro­punerea lichidatorului.
La o vanzare prin licitatie, se solicita avansarea sumei de 10% din valoarea de pornire a bunurilor licitate.
Adjudecatarului, la final i se va scade din pretul final de adjudecare suma avansata, (acei 10%), iar celui care nu a castigat i se va returna suma inapoi.
multumes mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar perva maria daniela perva maria daniela Doresc sa cumpar un imobil printr-un cabinet de insolventa.imobilul este de la o societate in faliment care are o ipoteca la banca f. mare ,plus alte datorii ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)