avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost citat in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost citat in instanta

Buna ziua. As vrea sa ma scuz daca acest post a mai fost deschis de alte persoane inaintea mea.
Am lucrat ca si gestionar la o firma pentru aproximativ 5 luni de zile. Era gestiune DESCHISA. In ultima luna la plecare sa facut inventarul pentru predare primire. In timpul acestui inventar, colegul meu ( am fost doi gestionari) si-a luat mai multe zile libere timp in care a imputernicit un sef de tura sa il reprezinte pe timpul inventarului. La finalul inventarul a iesit un minus de inventar de aproximativ 10.000 lei si un plus de aproximativ 6.600. Firma a decis deoarece au am avut salar mai mare sa imparta "paguba" 66% mie si 33% colegul. Consider ca sa facu o nedreptate. O alta problema este ca la ultimul salar deoarece eram un bun gestionar ma compensat cu 150 lei la salar, lucru care nu ma ajutat deloc. Am inteles ca pe baza acestui salar sa impartit cat la suta platesc eu si cat la suta colegul meu. O alta problema este si faptul ca pe toate NIR- de intrare era si semnatura Gestionarului Sef, dar cand pleca o masina nu era verificata si de catre gestionarul sef si mai mult nu exista un Control la poarta in situatia in care era gestiune Deschisa si pe timpul nopti de la ora 23..pana la ora 07. toata marfa era la discretia Portarului. Situatia se complica in faptul ca parcul auto nu era respectat de soferi si parcau in locul unde era si depozitul. Astfel daca nu era un control de poarta soferul ar fi putut adauga la marfa incarcata de cu seara ceva produse si cum pleca inainte ca gestionarul sa vina...nu putea nimeni sa il controleze.. Probleme ar mai fi..
asadar in final sau intocmit 2 facturi pe numele meu. Una in valoare de aprox. 2000 de lei am platit-o dar ceallata de aproximativ 4000 si ceva nu am fost deacord sa o platesc motiv pentru care am fost citat in instanta.
Mi-a luat avocat dar nu stiu care sunt sansele de castig..
Poate cineva sa ma ajute cu o sugestie?

O zi buna si va multumesc ca ati citit acest mesaj.
Cel mai recent răspuns: mahatma4g , utilizator 12:55, 6 Februarie 2012
Sunt probleme prea complexe de dezbatut in cateva cuvinte pe forum, va sfatuiesc sa mergeti pe mana avocatului, stie ce va avea de facut.
din moment ce aveti un avocat, e bine sa il lasati pe acesta sa isi faca treaba....pentru care a incasat onorariul...
asemenea , fara a vedea actele care stau la baza rap. de munca intre dv. si angajator, nu se pot trage concluzii cu privire la gradul de culpa al cuiva....cu atat mai putin daca aveti sau nu sanse de castig :(
Multumesc celor care mi-au raspuns.
Intr-un final a venit si sentinta. Va trebui sa platesc pe langa "paguba"considerata la inventar si onorariul expertului contabl si a unui asistent contabil+executorul judecatoresc. La un egal simplu am ajuns sa platesc dublu fata de cat a iesit "paguba" la inventar, daca adaug si onorariul avocatului.
Concluzie de final?. Ar fi fost ok daca avocatul mi-ar fi citit dosarul inainte de a merge mai departe in instanta si mi-ar fi spus..ai sanse mari..sau cu ceea ce ai tu..mai bine le platesti si gata. Sunt trist..simt ca nu este corect.. dar ..

Multumesc celor care mi-au raspuns..

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala otto2007 otto2007 Buna ziua, Am fost gestionar la o firma. Gestiunea a inregistrat un minus. Minusul nu s-a produs din vina mea ci din vina conducerii firmei prin dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Gestiune frauduloasa !? Tavi78 Tavi78 In urma cu 3 ani am lucrat la un S.R.L. unde am fost incadrat initial ca sofer, ulterior schimbandu-mi-se incadrarea in gestionar desi eu am activat in ... (vezi toată discuția)
Gestiune danyel87 danyel87 buna ziua. sunt vanzator gestinar la un magazin de aproximativ 5 luni.in urma cu o luna am facut inventarul si a iesit o lipsa de aproximativ 2300lei.mentionez ... (vezi toată discuția)