avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scoala profesionala=studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scoala profesionala=studii medii?

Buna ziua,
Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? Exista undeva o lege unde se face aceasta delimitare? Am vazut in Lg 1/2011:
ART. 24
(1) Învãţãmântul general obligatoriu este format din învãţãmântul primar şi învãţãmântul secundar inferior.

se poate considera prin "eliminare" ca daca studiile generale sunt pana la nivelul secundar inferior, atunci studii medii inseamna tot ce este de aici incolo? Adica
art 23 lit c) ii) (ii) "învãţãmântul secundar superior sau liceal, care cuprinde clasele de liceu X-XII/XIII..."

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 3 Mai 2022
Il puteti angaja .
Multumesc!
Buna ziua,
Am studiat la Colegiul Tehnic de Aeronautică(clasele IX-XII),in clasa a XIII-a(ultimul an) cand trebuia sa sustin examenul final al calificarii profesionale, am fost transferat la alt colegiu unde am sustinut examenul profesional din clasa a XIII-a si bacalaureatul.Mai pot da diferentele din ultimul an pentru a obtine diploma de tehnician de aeronave pe care trebuia sa o obtin in clasa a XIII-a de la colegiul de aviatie sau ce pot face pentru a obtine calificarea tinand cont ca am absolvit deja 2 din 3 ani pentru acea calificare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
MarianS1, utilizator
Buna ziua!am o întrebare dacă puteți sa mă lămuriți ..Am absolvit scoala profesionala dar examenul nu am luat.ce fel de act mi se eliberraza?
@ Iulik34

Veti primi :
- certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului, portofoliul educaţional al elevului şi, la cerere, foaia matricolă.

- certificatul de pregătire practică care atestă activităţile desfăşurate şi rezultatele învăţării dobândite de acesta pe durata stagiilor de practică.

Nu veti primi :
- certificatul de calificare profesională şi suplimentul descriptiv al certificatului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar ... taran radu taran radu Buna ziua! O persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar fara bacalaureat, pentru incadrarea la un loc de munca se considera cu studii Medii sau ... (vezi toată discuția)
Studii medii Vrxi Vrxi Dacă am 1o clase puls 2ani de scoala profesională ,se considera studii medii? (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate angaja o persoana ca "facturist", daca nu ... USPAl USPAl Buna ziua, Se poate angaja o persoana ca \"facturist\", daca nu are studiile liceale finalizate? Are o adeverinta eliberata, de la liceul unde urmeaza ... (vezi toată discuția)