avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... A fost prins baut la volan, poate sa recupereze ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

A fost prins baut la volan, poate sa recupereze permisul mai repede?

Buna ziua,
Postez aceasta intrebare in numele unui prieten.
Intr-o seara din septembrie a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.L-au luat si l-au dus la spital pentru prelevare de probe biologice.Acolo i-a iesit 1,55.Ancheta este inca in desfasurare.
Ce poate face pentru a isi lua permisul de conducere inapoi mai repede?
Poate sa primeasca pedeapsa cu inchisoarea?

Cel mai recent răspuns: Vwdriver94 , utilizator 00:56, 21 Octombrie 2018
Da am inteles dar eu nu am primit hotararea judecatoreasca si nu stiu cat trebuie sa platesc,pot pati ceva ca nu am platit nimic pana acum?unde trebuie sa platesc?multumesc pentru raspuns.
puteti fi executat silit daca nu platiti.
de regula, cheltuielile de judecata se platesc la trezorerie, la registratura instantei puteti afla amanunte privind locul si contul unde se platesc (trebuie sa fie afisate intr-un avizier).
mergeti la arhiva instantei si solicitati o copie a hotararii judecatoresti pe care o si legalizati.
in hotatare scrie cuantumul cheltuielilor de judecata.
oricum hotararea judecatoreasca va este necesara atat pentru plata cheltuielilor de judecata cat si in cazul in care intentionati sa obtineti un nou permis de conducere.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
cyan, moderator
Buna seara, mai toti ca cei de aici am patit-o cu nenorocitul de alcool.
Sa va spun povestea si rezolvarea problemei.
Acum aproape 2 ani(in noiembrie) am fost la majoratul verisoarei mele impreuna cu prietena mea si cu inca 2 prieteni.
Am decis foarte prost sa ma duc cu masina mea din cartierul unde stau pana in cartierul unde stateau prietena mea si verisoara. Ajunsi in club am consumat 3 beri heineken la 0.33 si 2 cocktail.uri.
Pe la 2 noaptea am decis sa mergem acasa, dar NU cu masina mea fapt pt care prietena mea a incercat de nenumarate ori sa sune la taxi dar in zadar deoarece era sambata noapte deci foarte greu. Am decis sa ies din club ca sa verific masina (am parcat.o la cativa metri de intrarea in club) unde am constatat ca 2 cretini stateau lejer pe capota mea, m-am enervat i-am injurat si am decis sa parchet masina un pic mai departe de club motov pt care am luato pe prietena mea si un prieten sa vina cu mine deoarece afara era foarte frig si nu mai puteam intra in club deoarece ne-au rupt bratarile la iesire. Si dau sa mut masina si nu gasesc nici un loc de parcare si nu am alta optiune decat sa ma duc in fata, strada fiind cu sens unic si venind si o masina din spate. Ghinionul pur a fost ca la 100 de metri de la club sa fie filtru de politie. Ma opreste suflu in fiola rezultatul 0.52. Ma conduc la urgente pt probe de sange. Eram absolut treaz nu emanan deloc halera alcolica fapt pt care politistul m-a pus sa parchez eu masina(pe un loc de handicapati:)) ) La spital imi ia 2 probe de sange si canci permis. La inceput nu credeam ca e asa grava treaba asa nu ca le.am spus nimic a lor mei prostia mea pt ca noi avem o prietena de familie foarte buna avocata. Am lasat sa treaca 4 luni sperand ca scap pana cand au venit rezultatele la sange 1.15 prima proba 1.05 a doua,dosar penal clar.
Cu toata rusinea le.am zis alor mei si dupa o "felicitare" am zis ca apelam la avocata. Ei bine de aici s-a mai lungit deoarece eu cu prietena mea am plecat la lucru in strainatate si a trebuit sa venim pe rand sa dam declaratii.
In fine, a durat cat a durat pana acum 2 saptamani cand am avut primul si ultimul proces. Procuroarea mi-a dat inchisoare si atunci avocata a inceput pledoaria cerand Amanarea Pedepsei, si uite asa am primit 8 luni de inchisoare dar cu amanarea pedepsei ceea ce inseamna ca nu trebuie sa fac inchisoare dar timp de 2 ani voi fi in perioada de probatiune. Acum astept hartia de minuta si sper sa nu faca nimeni in acele 10 zile recurs, daca nu face nimeni atunci iau permisul si scap si de amenda.
Am simtit sa impartasesc cu voi asta pt ca si eu urmaream acum un an povestile de aici si stiu ca fiecare caz e diferit dar oarecum povestea cuiva care a trecut prin asta mai linisteste cat de cat. Sfatul meu e sa ca luati un avocat bun chiar daca o sa coste mult, eu am platit peste 1000 de euro dar asta e domnia si prostia(ghinionul) se platesc. Oricum eu nu incurajez alcoolul la volan si condamn ferm pe toti care conduc in stare de ebrietate si fac accidente si omoara oameni, acelora le doresc trai in puscarie.
O seara placuta sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0.8 hotzu hotzu Buna ziua! Am facut o prostie cat mine de mare pe data de 05.03.2014 #-o. Am condus sub influenta alcoolului. Mentionez ca in aparatul etilotest mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)