avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM

Cine a avut de curand control de la ITM ?Imi puteti spune si mie ce v-au cerut?ce v-au intrebat?Sa vedem de ce se mai leaga?Ce anume de la Revisal?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:08, 10 Noiembrie 2011
romanik a scris:

Daca am o angajata cu studii medii, pot sa o angajez si sa o platesc ca si contabil sef? Este vorba de firma privat romaneasca.Este legal sa angajez pe functie de studii superioare, persoana fara studii superioare?

Art.10 alin.2 din Legea nr.82/1991 : Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

Am avut eu control , in 20 octombrie.
1.pontaj la zi (daca esti chemata in 15, le duci pontajul facut pana in 14)
2.dosar cu pontaje si state de plata.(trebuie sa corespunda cu declaratiile angajatilor, daca ii pune sa dea declaratii)
3.dosarele personale ale salariatilor(cu fisele de aptitudini la zi, cu contractele de munca, cu actele aditionale la contractele de munca, conform legii 40/2011, si acte aditionale privind compensarea orelor suplimentare, cf.art 119 Codul muncii
3.ROI, care trebuie sa cuprinda prevederile art.242, lit.i din codul muncii (eu am facut act aditional) si sa fie adus la cunostinta angajatilor.(tabel cu semnaturi)
4. Fisa postului, cu criterii de performanta si evaluare a angajatului, posibil tot cu semnaturi ale angajatilor
Trebuie sa rezulte din pontaje cum le dai zilele libere(doua consecutiv) daca lucreaza in zilele de sambata si duminica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm merepere merepere in cazul unui control de la ITM inafara de CIM, fise de post, copii acte studii, state, dovada platii contributiilor, pontaje, decizie persoana imputernicita ... (vezi toată discuția)
Dosar personal / pontaj / stat de plata AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Cu privire la dosarul de personal și pontajul care indica ora de intrare si ora de iesire: 1/ Dosarul de persoanl este obligatoriu sa existe ... (vezi toată discuția)
Angajatorul - nereguli silviu35 silviu35 ANGAJATORUL mia dat salariul de 650 in mina fara sa semnez nici un stat,si bonurile la fel dar nu sint trecute in contract. LA angajare nu mia cerut actele de ... (vezi toată discuția)