Buna ziua,
stiu ca au curs rauri de cerneala pe aceasta tema in toate forumurile juridice, insa sunt intr-o situatie de-a dreptul disperata si va rog sa ma indrumati. Situatia este urmatoarea: in aceasta dimineata, in urma faptului ca mi-am anuntat sotul ca vreau sa divortez, am primit o "corectie" de la acesta (palme si pumni in cap, lovituri pe antebrate). Nu au existat martori, totul s-a intamplat la noi acasa, iar ulterior, dupa ce sotul a plecat de langa mine am fugit la socrii mei care ne sunt vecini pentru a ma adaposti si pentru a avea cat de cat martori a ceea mi s-a intamplat. Nu este prima data cand sotul ma loveste, dar astazi am facut ceea ce trebuia sa fac demult: am avut curajul de a suna la 112, a venit politia, am facut plangere penala impotriva sotului, am fost la IML in vederea solicitarii unui certificat medico-legal. Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa ma lamuriti:
1. daca plec de acasa cu baietelul care are 3 ani si jumatate, ma poate acuza ca am parasit domiciliul conjugal sau ca am rapit copilul, sau orice altceva?
2. ce se intampla daca nu aduc martori?
3. ca sa ma intorc acasa pt. a-mi lua copilul si alte lucruri pana la divort, ma poate ajuta politia in vreun fel, avand in vedere ca am facut plangere penala?
Va multumesc din suflet.
1. Nu, nu puteti fi acuzata de parasire de domiciliu date fiind circumstantele in care ati facut-o.
2.Nu aveti nevoie de martori veti avea rezultatele IML care vor confirma cele spuse de dumneavoastra
3.Nu neaparat, puteti merge neinsotita daca dumneavoastra credeti ca nu exista nici un pericol insa date fiind imprejurarile mergeti cu politia si intocmiti o lista cu lucrurile pe care le luati din domiciliu daca acestea au valoare economica astfel incat sa va fie de folos la partaj.Lista sa fie intocmita si semnata in prezenta unor martori si aveti grija sa semneze si viitorul''fost sot''.
Multumesc frumos .
Referitor la pct.2: Medicul m-a vazut, a spus ca se observa ceva insa nu este concludent deoarece am venit prea repede (la vreo ora si jumatate dupa ce s-a intamplat), insa m-a chemat peste cateva ore sa ma mai vada in ideea ca pe locurile unde am fost lovita vor aparea echimoze si imi va elibera certificatul. Ce se intampla daca medicul nu constata leziuni? Daca nu raman urme? Oare sotii care stiu "unde si cum" sa loveasca scapa nepedepsiti? De fiecare data cand m-a lovit a stiut unde sa dea ca sa nu lase urme .....
Asta inseamna doar ca nu va constitui infractiune nu i se va intocmi dosar penal insa dumneavoastra aveti o proba in ce priveste agresiunea si violenta din cadrul familiei. O proba pentru divort.
Datorita numarului mic de zile necesare ingrijirilor medicale va fi sanctionat cu amenda.
Insa dumneavoastra nu aveti de ce sa va temeti, in ce priveste divortul daca sunteti hotarata mergeti inainte.Nu veti putea fi acuzata de nimic, cereti desfacerea casatoriei din vina sotului si custodia copilului.Mergeti si luati copilul si lucrurile din casa si mergeti intr-un loc sigur pt. dumneavoastra si copil, casa parintilor...
Lovire
mihaella23
buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)
Lovire
ContSters99255
In urma unor discutii contradictorii si a unor jigniri reciproce cu fosta sotie , mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel. Nu era nimeni de fata ... (vezi toată discuția)