avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demitere administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demitere administrator

Buna ziua !
As dori ,daca puteti sa ma ajutati,sa aflu care sunt pasii de urmat pentru demiterea unui administrator de la o asociatie de proprietari.Exista acte care dovedesc fraudele facute dar dumneaei nu vrea sa plece din asociatie.
Astept raspunsurile dumneavoastra cu maxim interes si va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 28 Noiembrie 2011
Potrivir Legii 230/2007Comitetul executiv i revine sarcina de a demite si angaja personal in asociatiile de proprietari .
Presedintele si comitetul executiv sunt de aceasi parere cu dv. ca administratorul trebuie shimbat ?



6) Comitetul executiv angajeaza sau demite personalul, incheie sau reziliaza contracte in ceea ce priveste activitatea de administrare si intretinere a cladirii, a partilor comune de constructii/a instalatiilor, precum si pentru alte activitati conforme cu scopul asociatiei de proprietari: administrare, contabilitate, casierie, ingrijire, mecanica, instalatii etc. Angajarea personalului necesar asociatiei de proprietari se face de catre comitetul executiv, reprezentat de presedinte, in conformitate cu prevederile legislatiei specifice in vigoare.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Presedintele si comitetul executiv sunt de aceeasi parere deoarece au acte doveditoare prin care pot demonstra ca administratorul a furat locatarii.
Daca reusim sa o demitem unde trebuie sa ne adresam pentru un control amanuntit al gestiunii?
Incetarea contractului de munca incheiat intre asociatie si administrator se face conform Codului muncii, de catre comitetul executiv, condus de presedinte, asa cum s-a explicat mai sus. Se ia decizia in comitet, se comunica angajatului, se da sau nu preaviz, se face lichidarea... Sau, poate ca administratorul isi scrie singur demisia.

Pentru furt apelati la politie, indiferent ca-i desfaceti sau nu contractul de munca.
Va multumesc frumos pentru ajutor !
Daca fosta administratora doreste sa-si faca alta asociatie si unii vecini nu sunt de acord,se poate? Care este procentul care se ia in calcul ?

Alte discuții în legătură

Administrator bun de demis gheorghe.istrate gheorghe.istrate Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns In asociatia noastra de proprietari presedintele si vicepresedintele si-au dat demisia si vom organiza o noua ... (vezi toată discuția)
Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)