avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demitere administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demitere administrator

Buna ziua !
As dori ,daca puteti sa ma ajutati,sa aflu care sunt pasii de urmat pentru demiterea unui administrator de la o asociatie de proprietari.Exista acte care dovedesc fraudele facute dar dumneaei nu vrea sa plece din asociatie.
Astept raspunsurile dumneavoastra cu maxim interes si va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 28 Noiembrie 2011
Adica, locuid in acelasi bloc cu dv., doreste sa infiinteze o noua asociatie pe o scara?
Procentul este de 50% + 1 din proprietarii noii prezumtive asociatii.
Nu-i trebuie acordul asociatiei din care se desprinde.
Dar daca se dovedeste cu acte lipsa din gestiune,mai poate sa infiinteze alta asociatie ?
Normele in vigoare referitoare la conditiile necesare infiintarii asociatiei de proprietari nu sunt conditionate de "lipsa acte din gestiune "
@camellia_cam
. Sunteti un bloc cu mai multe scari? Decizia constituirii unei asociatii pe una din scari, sau pe fiecare scara revine locatarilor prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul apartamentelor, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna. Administratorul poate initia o astfel de actiune numai in calitate de locatar, nu de administrator.
Daca exista dovezi privind fraudele comise, nu ezitati sa va adresati politiei, chiar daca nu veti avea alaturi toti locatarii.
Nu are legatura lipsa din gestiune a unei persoane fizice cu infiintarea unei noi asociatii de proprietari. Asociatia de proprietari nu este a acelei persoane, nu-si face asociatia ei. Asociatia noua este infiintata de 50%+1 din numarul proprietarilor unei scari. In documentatia de infiintarea a asociatiei, numele acestei persoane figureaza printre celelalte nume de proprietari care se hotarasc sa se asocieze. Si-acolo trebuie ales un comitet, un presedinte, cenzori... Acestia angajeaza apoi un administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bun de demis gheorghe.istrate gheorghe.istrate Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns In asociatia noastra de proprietari presedintele si vicepresedintele si-au dat demisia si vom organiza o noua ... (vezi toată discuția)
Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)