avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii?

Buna ziua!

Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii.
Daca doamne fereste se intampla ceva cu casa, cum functioneaza asigurarea? Mi se dau bani sa refac casa? Sau asiguratorul despagubeste banca?

Daca am o astfel de asigurare, trebuie sa-mi mai fac si asigurarea obligatorie?
Cel mai recent răspuns: marinadumbrava , utilizator 15:39, 18 Decembrie 2016
Subiectul este interesant si vom putea vedea aplicarea sa practica in cazul incendiului recent de la Confort City. Mai precis, proprietarii de la mansarda, cu dauna totala, vor ramane pe drumuri, iar creditorul (banca) isi va lua banii? Sau se va incheia un nou contract de credit, in aceleasi conditii, urmand ca pagubitul sa isi aleaga un alt apartament pentru care se va indatora din nou la banca?
In principiu, banca fiind despagubita integral, se poate negocia una dintre alternativele:
1- un nou contract la care sumele achitate se considera avans platit la noul contract ;
2- primirea diferentei intre suma asigurata si valoarea platilor efectuate le contract.
"netehnic" ai dreptate, in ambele ipoteze, asta daca asiguratul se mai califica pentru credit :(
dar in caz de pagube provocate de vecini?daca nu ai nici un fel de restanta la plata ratelor ce drepturi ai?caci mie banca mi-a blocat banii pe care mi ia acordat asiguratorul ca despagubiri intr-un cont al lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare apartament dubla miky_28 miky_28 Buna ziua,va scriu in speranta ca cineva va sti sa imi dea un raspuns la problema mea.In anul 2007 am cumparat un apartament prin credit ipotecar,asigurarea ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)