Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii.
Daca doamne fereste se intampla ceva cu casa, cum functioneaza asigurarea? Mi se dau bani sa refac casa? Sau asiguratorul despagubeste banca?
Daca am o astfel de asigurare, trebuie sa-mi mai fac si asigurarea obligatorie?
Subiectul este interesant si vom putea vedea aplicarea sa practica in cazul incendiului recent de la Confort City. Mai precis, proprietarii de la mansarda, cu dauna totala, vor ramane pe drumuri, iar creditorul (banca) isi va lua banii? Sau se va incheia un nou contract de credit, in aceleasi conditii, urmand ca pagubitul sa isi aleaga un alt apartament pentru care se va indatora din nou la banca?
In principiu, banca fiind despagubita integral, se poate negocia una dintre alternativele:
1- un nou contract la care sumele achitate se considera avans platit la noul contract ;
2- primirea diferentei intre suma asigurata si valoarea platilor efectuate le contract.
dar in caz de pagube provocate de vecini?daca nu ai nici un fel de restanta la plata ratelor ce drepturi ai?caci mie banca mi-a blocat banii pe care mi ia acordat asiguratorul ca despagubiri intr-un cont al lor