avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort (fara partaj)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort (fara partaj)

Buna ziua,
Mama mea a decis sa divorteze de tatal meu. Acesta din urma a plecat din Aprilie de acasa. Doresc sa stiu cat costa un divort, cat mai rapid si simplu (in Timisoara) si daca ma poate ajuta cineva cu informatii si de ce si cu suport legal (sa angajez)
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
MihaiEM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 15:05, 8 Noiembrie 2011
cel mai simplu e sa se duca la notar sa divorteze prin acord.daca nu este de acord, solutia nu este decat prin instanta de judecata
Nu se poate fara sa mearga la judecatorie. Divortul ''la notar'' este posibil doar daca exista acordul ambelor parti, iar acestea sunt prezente la desfacerea casatoriei. Iar in cazul prezentat avem si copii deci nu este posibila desfacerea casatoriei ''la notar''.
In ce priveste partajul poate constitui proces separat de cel de divort.
Sfatul meu este sa angajati un avocat el va fi in masura sa va sfatuiasca cu privire la toate aspectele.
Divortul la judecatorie costa cel mai putin 39 de lei daca mama nu are nevoie de asistenta unui avocat.. durata depinde si de tatal dvs daca se prezinta la divort si este de acord sau nu cu divortul.
Daca mama poate lua legatura cu tata si acesta ar fi de acord, ar putea divorta la notar.. ar
costa in jur de 500 de lei, dar in cca 45 de zile are certificatul de divort.
Dupa noul cod civil si sotii ce au copii minori pot divorta la notar daca se inteleg in tot ceea ce priveste copilul si restul
Nu este implicat nici un minor. Din pacate tatal, mai urat spus a abandonat familia, dar totodata nu este de acord cu divortul. Pana la urma se va merge la Judecatorie. Ce as mai dori sa intreb, este cumva obligatoriu sa fie angajat un avocat, sau mama mea se poate reprezenta singura la proces? (Specific din nou, ca nu este vorba de pretentii sau alte lucruri materiale, doar divort)
Va multumesc.
Poate sa mearga singura fara nici un fel de problema.
Acte necesare:
La actiunea de divort se ataseaza o serie de acte:
- certificatul de casatorie in original;
Daca acesta este pierdut sau este retinut de catre sotul care nu este de acord cu divortul, este nevoie ca persoana in cauza sa se adreseze serviciului de stare civila unde a fost incheiata casatoria si sa solicite un duplicat.
- copiile actelor de nastere ale copiilor (cand e cazul);
- certificate medico -legale (cand e cazul, pentru dovedirea unor eventuale agresiuni din partea celuilalt sot);
Este recomandabil ca acestea sa nu se depuna in original, pentru a evita sustragerea lor de catre celalalt sot.
- chitanta doveditoare pentru plata taxei judiciare de timbru.
Si o cerere de divort
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþul fãrã acord intre soþi Maria Mandru Maria Mandru Vreau sa divortez însă soţul nu este de acord.Avem şi un copil de 1 an.Cum trebuie sa procedez ? Pentru custodia copilului trebuie sa fac cerere?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major boonik boonik Buna ziua,ma numesc Maria,am 18 ani..iar parinti mei nu se mai inteleg absolut deloc.Tatal meu este dependent de alcool in ultimul an,bea si inainte dar acum ... (vezi toată discuția)