avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divorþul fãrã acord intre soþi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divorþul fãrã acord intre soþi

Vreau sa divortez însă soţul nu este de acord.Avem şi un copil de 1 an.Cum trebuie sa procedez ? Pentru custodia copilului trebuie sa fac cerere?Ce acte îmi trebuie? Printre motivele divorţului se afla agresivitate fizică şi verbală faţă de mine di neglijenţă faţă de copil.Am vre-o şansă pentru custodia copilului?
Ma interesează şi costurile pentru divorţ.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:33, 1 Decembrie 2012
Se formuleaza o actiune in instanta pentru desfacerea casatoriei si cu privire la minor iar actiunea trebuie să o depuneti personal la judecătorul de serviciu de la Judecătoria in raza căreia se află ultimul domiciliu comun al soţilor, in trei exemplare.

Aveti nevoie de urmatoarele acte:
- certificatul de căsătorie in original. Dacă acesta este pierdut sau este reţinut de către soţul care nu este de acord cu divorţul, este nevoie să va adresati serviciului de stare civilă unde a fost incheiată căsătoria şi să solicitati un duplicat.
- copiile actelor de naştere ale copiilor
- certificate medico-legale (ca sa puteti dovedi eventualele agresiuni). Este recomandabil ca acestea să nu se depună in original, pentru a evita sustragerea lor de către celălalt soţ.
- chitanţa doveditoare pentru plata taxei judiciare de timbru. Taxa judiciară de timbru este de aproximativ 70 lei
Acestă taxă se plăteşte la CEC, in contul judecătoriei la care se introduce acţiunea de divorţ.

Totusi ar trebui sa consultati un avocat pentru a va asigura consultanta juridica pe speta dumneavoastra.

~ Conținut șters la cerere ~
Cererea de divort va cuprinde, in afara capatului de cerere privind desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului parat si cererea de stabilire a custodiei minorului (eventual custodia exclusiva), revenirea la numele de dinainte de casatorie/pastrarea numelui, stabilirea locuintei minorului si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere.

Va trebui sa faceti probe atat pe motivele de divort cat si in ceea ce priveste comportamentul tatalui vis a vis de minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de comun acord naluminita naluminita de ce acte este nevoie pentru depunerea cererii,daca se poate si prin imputernicirea unei rude,dar in cazul in care cununia civila a fost facuta in alt oras ... (vezi toată discuția)
Divort taleamihaela taleamihaela care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a intenta un divort (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)