buna ziua,
am o intrebare care nu stiu daca voi primi un raspuns oficial:)
... daca un salariat vrea un concediu fara plata de N zile ( chiar si de o zi ) eu trebuie sa-i fac decizie de suspendare si cand revine din CFS act aditional de sfarsit suspendare contract...??... si care este termenul de transmitere la ITM revisalul cu CFS-ul si totodata unde se inregistreaza in program...
sper ca am fost explicita si astept un raspuns din partea celor binevoitori... multumesc
raspunsul meu n-o sa fie oficial, dar recent am avut si eu de a face cu asa ceva. Cf. Art.3 alin.h)-din HG 500 -zice ca "se transmite perioada si cauzele de suspendare a CIM, cu execptia in baza certificatelor medicale". Tot aici, in Art.4, alin.1), lit.b)zice ca "suspendarea" de inregistreaza (si subantelegand se si transmite) in termen de max.20 zile lucratoare.
Art.54 din Codul Muncii prevede suspendarea prin acordul partilor, acest articol devenind baza legala, iar actul in cazul meu a fost Cererea Angajatului aprobata de Angajator, chiar si pentru o zi suspendare, daca nu s-au convenit partile in alt mod.
In ReviSal nou m-am dus la Contracte/Suspendare, prin filtru am ales persoana cu tare, am aplicat suspendarea, am selectat articolul de lege care sta la baza suspendarii, am intocmit data de inceput si de sfarsit a perioadei suspendate, iar apoi am salvat. Din nou am generat o salvare de registru, unde deja CIM-ul persoanei in cauza aparea ca Suspendat. Am salvat in format rvs. si am transmis (in termen de 20 zile) la ReGes.
Sper ca va ajuta la ceva.