avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog ajutati-ma sa gasesc un avocat care ma poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog ajutati-ma sa gasesc un avocat care ma poate ajuta sunt disperata!!

Sunt noua pe acest site...si cum suna si titlul sunt disperata...in urma cu 3 ani am cunoscut un tip pe internet cu care am avut o relatie (nu ne-am vazut niciodata ..stiu ca sunt prosteste dar asa au stat lucrurile)m-a ajuatat de cateva ori financiar cand am avut nevoie,la inceoutul anului trecut am vrut sa incetez relatia cu el dar el nu a acceptat acest lucru spunand ca va face tot posibilul ca sa ma aiba si sa stea cu mine!de cca 8 luni mi-am schimbat nr de tel,,mail ..iar el incearca prin orice mijloc sa ma abordeze si sa dea de mine..de 8 luni discuta doar de mn incearca sa gaseasca pers care ma cunosc pt ai oferi detalii chiar si contra cost!!doar ca sa ma gasesca ,in disperarea mea i-am spus ca ma mut din tara dar el tot insista ba mai mult sapt trecuta a fost aici incercnd sa dea de mine si sa abordeze colege de munca !!!Stiu ca are iz de teleovela dar as doi sa intru in contact cu un avocat pt ai povesti exact cum au stat lucrurile si pt a-i cere sfatul!!!
Astept cu nerabdare raspunsul dvs cat si ajutorul!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:03, 8 Noiembrie 2011
Deocamdata nu v-afacut nimic concret doar faptul ca va agaseaza,nu exista in sistemul nostru de drept posibilitatea obtinerii unui ordin de restrictie,doar daca eventual v-a amenintat cu un rau puteti sa-i faceti plangere pentru amenintare,el nu a comis nici o fapta prev de legea penala
Daca vei face plangere s-ar putea sa faci mai mult rau (la cat de determinat este, n-ar fi exclus sa obtina datele de contact chiar de la Politie). Dar fapta lui este incriminata de Codul Penal, poti face plangere la Politie.

Hărţuirea
Art. 208. - (1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Codul Penal
Sfatul meu este sa incercati mai intai sa ii returnati "ajutorul financiar" si sa nu mai comunicati cu persoana nici macar "din disperare".
De la mine se vede ca, vreme de 8 luni stiti cam tot ce face persoana respectiva, lucru ce nu denota deloc dezinteresul dvs fata de acesta.

"Fac tot posibiliul sa stau cu tine" nu prea suna a amenintare in ochii legii.
Pentru amenintari si altele ar trebui sa puteti proba cele afirmate. Ce va faceti daca numele pe care vi l-a dat e fals?
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
lara12, utilizator
Deocamdata noul cod penal n-a intrat in vigoare, nu avem in actualul cod infractiunea de hartuire in sensul descris de dvs.
Nu prea aveti ce-i face deocamdata. Daca va ameninta.. va provoaca teama, puteti depune plangere pt amenintare.. e in sarcina dvs sa probati.
Daca v-a pricinuit vreun prejudiciu, il puteti actiona pe cale civila in judecata daca aveti date despre el.
Poate ar fi bine sa-l ignorati, sa intrerupeti " relatia " cu persoana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere hartuire andialex andialex Am mai scris pe acest forum in legatura cu aceasta problema. In urma unor facturi neachitate la Oriflame, o doamna, care este consultantul meu, incearca sa ma ... (vezi toată discuția)
Haituire la telefon adry-a adry-a Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)