Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul nu mai vrea sa inapoieze imprumutul si vreau mai mult sa il sperii cu o citatie in instanta poate asa il fac sa imi dea banii.Nu vreau sa se ajunga la executare silita ci doar sa il sperii cum spuneam .Cum sa initiez o actiune in instanta fara sa apelez la un avocat tinand cont ca vreau doar sa il fac sa dea banii dar fara sa il execut ?Cum se procedeaza la judecatorie?Ma poate sfatui cineva ? Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. In cazul meu este o pagina intreaga scrisa de respectiva persoana. Dobanda calculata este dobanda bancii Raiffeisen pe care am primit-o eu ( o parte din imprumut l-am folosit eu), restul l-am imprumutat persoanei, cu aceeasi dobanda pe care o platesc eu pentru tot creditul.
Documentul este semnat atat de persoana in cauza (imprumutatul) cat si de un martor - ruda a acestuia.
Eram un pic speriata de posibilitatea ca imprumutul sa fie pierdut in cazul in care imprumutatul se razgandeste si nu mai plateste, insa pe calea indicata de dvs., deja sunt mai linistita.