avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare imprumut

Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul nu mai vrea sa inapoieze imprumutul si vreau mai mult sa il sperii cu o citatie in instanta poate asa il fac sa imi dea banii.Nu vreau sa se ajunga la executare silita ci doar sa il sperii cum spuneam .Cum sa initiez o actiune in instanta fara sa apelez la un avocat tinand cont ca vreau doar sa il fac sa dea banii dar fara sa il execut ?Cum se procedeaza la judecatorie?Ma poate sfatui cineva ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adqika , utilizator 18:07, 29 Septembrie 2008
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. In cazul meu este o pagina intreaga scrisa de respectiva persoana. Dobanda calculata este dobanda bancii Raiffeisen pe care am primit-o eu ( o parte din imprumut l-am folosit eu), restul l-am imprumutat persoanei, cu aceeasi dobanda pe care o platesc eu pentru tot creditul.
Documentul este semnat atat de persoana in cauza (imprumutatul) cat si de un martor - ruda a acestuia.

Eram un pic speriata de posibilitatea ca imprumutul sa fie pierdut in cazul in care imprumutatul se razgandeste si nu mai plateste, insa pe calea indicata de dvs., deja sunt mai linistita.

Va multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumut cu chitanță de mana cosinus30 cosinus30 Un prieten mi-a cerut sa-i imprumut o anumita suma de bani timp de trei luni, spunand ca o sa-mi dea lunar o anumita dobanda, iar dupa 3 luni imi restituie ... (vezi toată discuția)
Amenintat de un avocat mincinos ca ma baga la puscarie emanuel.trutan emanuel.trutan Am imprumutat o doamna avocat ( fiind prieteni ) cu 1000 de euro pana in data de 01.07.2018, aceasta mi-a dat ca si garantie un ceas si 2 bratari care la ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)