Buna ziua,
Va consult intr-o problema, care nu este a mea, dar mi se pare putin cam ciudat acest verdict.
La divortul unui cuplu s-a dat verdictul de custodie comuna.
Cine imi poate explica daca este corect sau sa imi argumenteze conform noului cod ce drepturi au cei doi. Procesul a inceput in 2010 si s-a incheiat in 2011.
Va stau la dispozitie pentru mai multe amanunte.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,
Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns acestui mesaj.
Mama copilului vrea sa obtina singura custodia copilului, este posibil?!!
Va cer permisiunea de a va trasnite un link cu dosarul din proces pe adresa privata publicata pe forum.
Este posibil in anumite conditii sa obtina exercitarea autoritatii parintesti doar de catre dansa. Dupa cum ati vazut si in acea explicatie a CSM, custodia unica este o exceptie de la regula si se aplica doar in anumite situatii.
Buna ziua,
Nu stiu daca a ajuns acest mesaj la dvs, de aceea va retransmit.
Va transmit mai jos informatiile din dosar.
Problema este putin mai complicata decat se vede din exterior.
Ea e romanca el e romm. De cand s-au cunoscut, a fost o perioada frumoasa ca in orice relatie dupa care au inceput certurile si bataile, mai in gluma, mai in joaca pana ea nu a mai putut suporta si a decis sa plece la parintii ei. Cu toate ca nu a fost acceptat in familia ei de prima data, pana la urma parintii ei au decis ca pentru linistea familiei si a fetei sa ii lase impreuna.
Au facut nunta cu bani de la parintii ei, chiar daca ei spun altceva din orgoliu, si nu le-a luat un ban dupa nunta ca sa isi faca conditii si sa poata locui in casa socrilor el tot nu a inteles ca este tata si cap de familie. Dupa batai si certuri ea a decis brusc sa plece intr-o seara la parintii ei sau oriunde in alta parte numai acasa sa nu se intoarca.
Au demarat divortul, cu scandal si certuri si amenintari, balamuc la scara blocului parintilor ei, cu lucrurile ei aruncate in fata blocului de s-au mirat vecinii de balamuc.
Copilul a fost la cresa, acum e la gradinita. Cand este dreptul lui de vizita il aduce seara, nemancat, nedormit la pranz, plin de bube, aproape de fiecare data se duce cu el la urgenta pentru ca ii este rau. La ei in familie ( compusa din: parinti, un frate, sotia lui si 2 copii) nu munceste nimeni decat ea, era singura in casa care aducea un venit. Solutia care ar fi vrut-o ea si parintii ei este sa fi scapat de el si familia lui, fara nici un fel de custodie sau drept de vizita. In present el e plecat in strainatate si cu drepturile si obligatiile fata de copil va ramane numai ea.
Avocata care a avut-o are ceva probleme familiale si in ultima vreme nu a mai putut gestiona procesul atat de bine si admite ca au fost cateva scapari.
Ce sfaturi aveti , ce solutii puteti oferii?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Solutie dosar
Solutie: Ia act de modificarea cererii de chemare în judecată şi a cererii reconvenţionale din punct de vedere al cauzei, în sensul că se solicită desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor. Admite cererea modificată formulată de reclamanţi. Dispune desfacerea căsătoriei părţilor, încheiată la data de ………………….. din aceeaşi dată, în Registrul de stare civilă al Primăriei,..... prin acordul ambilor soţi. Dispune ca reclamanta ADRIANA ELENA să revină, după desfacerea căsătoriei, la numele anterior, acela de ………... Stabileste ca autoritatea parinteasca privind pe minorul Andrei Cătălin, nascut la …….., sa fie exercitata de ambii parinti. Stabileşte locuinţa minorului Andrei Cătălin la domiciliul reclamantei ADRIANA ELENA, în..... Obligă reclamantul RAUL ALEXANDRU la plata unei pensii de întreţinere către reclamantă, în favoarea minorului Andrei Cătălin, în cuantum de 117,50 lei lunar, reprezentând o cotă de 1/4 din venitul minim pe economie, cu începere de la data pronunţării hotărârii şi până la majoratul acestuia. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Executorie de drept în ceea ce priveşte obligarea reclamantului la plata pensiei de întreţinere. Irevocabilă, în ceea ce priveşte divorţul şi cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare pentru celelalte capete de cerere. Pronunţată în şedinţă publică, azi.
Cu stima,
Iuliana
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
marjordy
Buna ziua. Nu cunosc modificarile noului cod al familiei, de aceea va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: este vorba despre un divort introdus de catre ... (vezi toată discuția)
Custodie totala tata
Axy9
Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum ... (vezi toată discuția)