avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la munca dupa CIC, insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la munca dupa CIC, insarcinata

Buna ziua,

Pe 5 noiembrie copilul a implinit 2 ani si astfel m-am intors pe 7 la birou. O data cu cererea de reincepere a activitatii am depus si informarea ca sunt insarcinata in 18 saptamani insotita de adeverinta de la medicul ginecolog.
Reprezentantii conducerii, care sunt in alta tara, se intereseaza deja care sunt modalitatile sa scape de mine. Mentionez ca am pozitie de management, insa firma este intr-o continua restructurare, fiind posibil ca in 6 luni sa se inchida.
Fiind deja insarcinata, pot fi data afara, atata timp cat in ziua reluarii activitatii postul exista? Daca da, ce drepturi am (salarii compensatorii, durata preaviz)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 9 Noiembrie 2011
Dub nici o forma nu puteti fi concediata este interzis expres de codul muncii
Art.60 alin1 lit c C.mun. disune ca , concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.

Dar, puteti fi concediata numai pentru ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii - art.60 alin.2 C.mun..

In aceste conditii, puteti beneficia de salarii compensatorii nuami daca acordarea acestora este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern .. in caz contrar, se pot acorda prin negiciere cu angajatorul
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Ma pot obliga in vreun mod sa accept un pachet salarial inferior? Ce se intampla daca eu nu vreau sa semnez nici un Act Aditional de micsorare a salariului, imi pot amana inregistrarea contractului?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Rkf, utilizator
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din legea nr.202/2002.

Dupa revenirea din CCC, angajatorul va poate propune modificarea c.i.m. ... este decizia dvs de a semna sau nu acel act aditional ... nesemnarea lui duce la neproducerea efectelor juridice pentru care s-ar incheia un astfel de act aditional ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gravida in urma desfiintarii postului ContSters342529 ContSters342529 Buna ziua, Banca la care lucrez a fost preluata de o alta banca. 1 Noua banca are dreptul sa imi desfiinteze postul(prin inchiderea punctului de lucru), in ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu la revenirea din concediu crestere copil ContSters239798 ContSters239798 Buna ziua, sunt prima data pe acest site, nu stiu cui sa ma adresez dar as avea nevoie de un raspuns la o intrebare; tocmai m-am intors din concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil crisal crisal [a incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului ... (vezi toată discuția)