avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salariu la revenirea din concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salariu la revenirea din concediu crestere copil

Buna ziua,
sunt prima data pe acest site, nu stiu cui sa ma adresez dar as avea nevoie de un raspuns la o intrebare; tocmai m-am intors din concediu crestere copil si mi s-a dat un act aditional de reducere a salariului, pe care nu l-am semnat inca. este legal ce fac? daca nu semnez acest act ce se poate intampla? astept raspuns cat mai rapid. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters239798 , utilizator 08:08, 31 Ianuarie 2012
Ar trebui sa stiti daca masura de reducere a salariului a fost aplicata tuturor salariatilor (indiferent daca au fost in activitate). S-ar putea ca firma, datorita crizei, sa fi luat masuri de reducere a costurilor.
Daca politica a fost aceeasi pt toti......
In principiu, nesemnarea unui acti aditional nu poate fi motiv de concediere.
Dar motive se gasesc....si nu trebuie sa fie legate de nesemnarea actului.

Sincer....daca politica este unitara, daca nu aveti deocamdata o alta varianta de job, atunci ar fi bine sa semnati (stiu ca nu va suna bine asta, dar va protejati locul de munca). Depinde de dvs. Sunteti singura care stie daca merita sau nu!
multumesc pentru raspuns. nu este o masura colectiva, mi s-a explicat ca nu mai fac ce faceam inainte deoarece nu poate inlocui persoana care mi-a luat locul, desi eu sunt una din vechile angajate ale firmei "apreciate" dupa cum spun ei. eu inteleg acest act aditional ca o retrogradare desi nu o merit (fara nicio lipsa de modestie). din pacate nu am alta varianta de job, imi caut dar pana atunci......
Art.10 (7) din Legea nr.202/2002 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, modificarea salariului este posibila numai cu acordul dvs ... nesemnarea actului aditional de micsorare a salariului inseamna ca acesta nu-si produce efecte , insa poate avea si aspecte negative asupra dvs - se pot exercita presiuni pentru a va da demisia etc.
daca as fii sigura ca mi-as gasi un nou loc de munca in 2-3 luni le-as suporta magariile si nu as semna actul aditional.....nu stiu ce sa fac
Aratati-le prevederile legale , si anume : art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 , art.41 alin.1 C.mun. referitor la modificarea c.i.m. ... in functie de raspunsul dat , atunci puteti decide daca semnati sau nu acel act aditional ...

Alte discuții în legătură

Intoarcere la munca dupa cic, insarcinata Rkf Rkf Buna ziua, Pe 5 noiembrie copilul a implinit 2 ani si astfel m-am intors pe 7 la birou. O data cu cererea de reincepere a activitatii am depus si ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie komocsipal komocsipal Buna seara, Am o intrebare cu privire la legalitatea retrogradarii din functie daca nu am savarsit nici o abatere disciplinara. Lucrez intr-un magazin de ... (vezi toată discuția)