avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Litigiu intre 2 firme cu amanarea indeplinirii unor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Litigiu intre 2 firme cu amanarea indeplinirii unor obligatii

Buna ziua. Ma aflu in situatia de a fi comandat o usa scumpa pentru apartament de la o firma. Factura s-a incheiat intre firma mea si firma care livreaza aceste usi. Suma s-a achitat in data de 3.09.2010. Tipul care e patronul firmei s-a prezentat prompt la domiciliul meu pentru a intra in posesia banilor, el a facut si masuratorile. Ni s-a oferit o reducere la achitarea sumei integrale, am acceptat si am ca si unic document al comenzii facute factura fiscala. Firma aceasta are magazine de prezentare in mai multe orase. Patronul firmei a afirmat ca usa va sosi in maximum 6-7 saptamani. Cand s-a implinit acest termen l-am contactat telefonic si m-a tot amanat cu aducerea usii motivand ca este la nunta sau in alt oras sau ca are probleme cu Garda Financiara. Usa s-a comandat din Germania. A urmat o perioada de nervi, domnul tot amanand de pe o zi pe alta si i-am spus ca voi sesiza institutiile statului daca nu-si indeplineste obligatiile. Era tot timpul foarte calm si spunea sa mai astept ca se rezolva.
Prin data de 29.10.2010 imi spune la telefon faptul ca fiind intr-o stare nervoasa a scapat usa si s-a spart (usa fiind din sticla securizata), ceea ce m-a facut sa presupun ca nici nu a facut comanda. M-am deplasat si la sediul magazinului din orasul meu si am solicitat sa mi se arate usa sparta. Vanzatorul nu a putut face acest lucru, el nestiind absolut nimic. Am solicitat apoi tot telefonic restituirea sumei (patronul neputand fii gasit in persoana, doar telefonic). Am fost amanat din nou de pe o zi pe alta. Am reclamat la politie, ei au spus ca nu e de competenta lor litigiul intre 2 firme. Se pare ca patronul firmei mereu incerca sa castige timp.
Am apelat la justitie, am primul termen pe 6 decembrie in acest proces. Ce sanse sunt pentru recuperarea datoriilor avand in vedere ca un SRL raspunde doar in limita capitalului social ? O cunostinta mi-a spus ca in cazul deschiderii unui proces penal, procesul civil se judeca cu celeritate.



Cel mai recent răspuns: BogdanP , utilizator 18:25, 5 Martie 2012
Cel care ne datoreaza suma, isi are sediul in Bistrita. Deci practic ar trebui sa ma deplasez pana in Bistrita ca sa caut identitatea lichidatorului. Nu se poate verifica pe internet acest lucru ? Cui ai ar trebui sa ma adresez in continuare ? Declaratia o depun la tribunalul Bistrita unde isi are sediul cel care datoreaza suma ? Si apoi ce fac, astept ? Am gasit trei dosare ale acestei firme cu 2 reclamanti si al treilea dosar investire cu formula executorie. Primele doua dosare sunt din 2011, al treilea din 2010. Asta am gasit pe portalul instantelor de judecata. Din 2012 pe portalul din Bistrita nu l-am gasit. Sa va spun drept sunt total in ceata in acest subiect si inca nu am inteles practic pasii pe care ar trebui sa-i urmez.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
BogdanP, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea indeplinirii obligatiilor BogdanP BogdanP Buna ziua. Ma aflu in situatia de a fi comandat o usa scumpa pentru apartament de la o firma. Factura s-a incheiat intre firma mea si firma care livreaza ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama o firma? ina 64 ina 64 Buna ziua, Am comandat o usa plianta pentru un magazin, acum trei saptamani si am platit un avans de 250 lei. Dupa ce ca in contract scria ca se monteaza in ... (vezi toată discuția)
Este posibil asa ceva? TLG TLG Acum un an si jumatate, firma mea a fost data in judecata pentru recuperarea unui debit. Luasem marfa de la o alta societate, nu am vandut-o, am returnat-o. ... (vezi toată discuția)