Acum un an si jumatate, firma mea a fost data in judecata pentru recuperarea unui debit. Luasem marfa de la o alta societate, nu am vandut-o, am returnat-o. Firma de la care luasem marfa a intrat in faliment iar Lichidatorul judiciar m-a dat in judecata. Bineinteles ca am avut castig de cauza, lichidatorul nu a vrut sub nici o forma sa accepte ca nu exista stornarea. Mi s-a dat hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Acum 3 luni mi-a fost data din nou firma in judecata pentru acelasi debit, cu aceleasi hartii, aceleasi formulare etc. insa in orasul meu (data trecuta procesul a avut loc in orasul unde isi are sediul lichidatorul).
Am depus intampinare cu copie dupa hotararea judecatoreasca si surpriza...i s-a dat lichidatorului judiciar dreptate si sunt obligat sa platesc un debit care nu-mi apartine. Am drept de apel.
Cum sa interpretez asta? Am eu o hotarare, ei au o hotarare scorul e 1-1. Ce trebuie sa fac? Judecatorul o fi rasfoit macar dosarul?
Nu aveti decat sa declarati calea de atac. Dupa ce veti primi si motivarea veti putea vedea ce a avut in vedere instanta atunci cand a judecat dosarul si de ce a considerat ca in cauza nu exista autoritate de lucru judecat.
Mi-a sosit motivarea in care se arata ca Prima hotarare se bazeaza pe dispozitiile OG nr. 5/2001
Prezenta cerere se intemeiaza pe procedura cererilor de valoare redusa, procedura instituita de art 1025 si urm C Pr.Civ. astfel ca nu se poate socoti ca exista aceeaşi cauza, obiect si aceleaşi parti. Pe de alta parte trebuie avute in vedere dispoziţiile alin 3 ale art 1020 C pr.Civ respectiv cele ale fostului art 11 ind 1 din OG 5/2001 conform carora ordonanţa de plata nu afecteaza fondul raportului juridic intre parti adica părţile se pot judeca si conform dreptului comun iar nu numai pe procedura speciala a ordonanţei de plata.
Din cuprinsul inscrisurilor depuse la dosar rezulta ca intre reclamanta si parata au existat relaţii comerciale. Urmare relaţiilor comerciale reclamanta a vândut iar parata a cumparat cantitati de marfa. Contravaloarea nu a fost achitata de către parata astfel ca parata datoreaza reclamantei sumele mentionate in facturile emise la 25.10.2010 respectiv la 29.10.2010, de xxx lei si xxx lei. Fiecare dintre facturile fiscale emise poarta numele paratei la rubrica „ cumpărător „ si poarta semnătură de primire a mărfii cumparate.
Având în vedere faptul că reclamanta a făcut dovada unei creanţe certe, lichide şi exigibile, fiecare factură fiscală cuprinzând valoarea prestaţiei, cererea urmează să fie admisă, aşa cum a fost formulată.
Va fi obligata parata la plata sumei neachitata.
Acum, sa inteleg ca judecatorul a considerat ca facturile in cauza nu sunt aceleasi facturi, firma mea nu e firma mea iar astia care m-au dat in judecata sunt altii?
Dupa cum spuneam e scor 1-1, judecatorul nu a anulat prima hotarare. Ce trebuie sa fac?
Multumesc
Sfatul meu ramane acelasi. Atacati hotararea cu o motivare corespunzatoare fata de situatia de fapt si de ceea ce a retinut instanta de fond. Ar fi bine si daca ati angaja sau macar consulta un avocat. Eu nu ma pot pronunta fara sa vad cele 2 hotarari la care faceti referire, neputand ghici motivatia si identifica alte probleme in lipsa actelor.