avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul fiind sub influenta alcoolului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul fiind sub influenta alcoolului - consecinte?

buna ziua.saptamana trecuta am fost oprit de catre un agent de politie.am condus in jur de 500 m.am facut proba cu aparatul alcooltester si mi-a iesit 0.53 .mi s-au recoltat si probe de sange.agentul mi-a spus ca valoare primei probe va iesi dubla iar a doua ceva mai mica.mi-a eliberat o dovada fara drept de conducere si mi s-a spus ca voi primi o amenda administrativa.Imi puteti spune ce altceva atrage dupa sine fapta savarsita de mine?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:56, 8 Noiembrie 2011
Daca nu iese mai mult de 0,80 la mie,nu intrati sub incidenta penalului,nu este infractiune.trebuia sa se intocmeasca proces verbal pt.contraventie si sa primiti o amenda si suspendarea permisului pe o anumita perioada.
Daca etilotestul a aratat 0,53 , la proba de sange de cele mai multe ori exista posibilitatea ca alcoolul sa fie dublu, deci in jur de 1, ceva ceea ce este cu cantec si s-ar putea sa "castigati" un dosar penal. Nu stiu daca v-a fost retinut permisul de conducere.
nu am primit decat dovada fara drept de circulatie si altceva nu mi s-a spus.
permisul mi-a fost retinut dar nu mi s-au dat prea multe informatii despre ce urmeaza.
Daca la alcooltest v-a iesit 0,53 este sigur ca la proba biologica o sa iasa peste 0,8 si in acest caz este vorba de o infractiune adica un caz penal urmat de o condamnare cu suspendare si anularea permisului. Dupa un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii puteti depune actele in vederea sustinerii examenului pt obtinerea permisului. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va apere interesele si sa va reprezinte in instanta si sa mai reduca din efecteleunei astfel de fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)
Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Alcoolemie =0,8 genyx genyx Am fost depistat in urma alcooltesterului cu 0,44 in aer respirat, apoi au fost luate probe de sange care au avut ca rezultat 0,8 la prima si 0,6 la a doua. Ce ... (vezi toată discuția)