avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global

ajutor:se vorbeste ca la calcularea punclui de pensie sar lua in consideratie sisalariul lucrat in acord global am vazut un referat al lui kovesi catre iccj dar nu stiu daca a aparut o decizie in acest sens ar axista si in lege ca sar lua in consideratie sumele la care ai platit cas si in acurd global sa facut acest lucru


Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:30, 6 Decembrie 2011
Nu o sa fie asa cum se vorbeste, dar haideti sa nu anticipam pana nu citim decizia.

Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au pronuntat Decizia nr. 19/2011. Deocamdata hotararea nu a fost publicata in Monitorul Oficial. Reveniti, o sa discutam dupa ce va fi publicata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Decizia 19/2011a fost publicata in M.O. nr. 824 din 22/11/2011 si as dori o opinie fata de aceasta decizie si mai ales care este sansa de a obtine in instanta recalcularea pensiei avind documente care atesta ca s-a platit contributia de asigurari soaciale si ma refer la perioada 1980-1990
Accesati link-ul, am scris in discutia de mai jos tot ceea ce era de scris despre Decizia nr. 19/2011 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Decizia 19/2011 a fost publicata in MO. Pot cere Casei de Pensii direct recalcularea pensiei -stabilita dupa L19- prin adaugarea sporurilor provenite din acord invocand aceasta decizie,( conform adeverintelor care specifica sumele si faptul ca s-a platit cota de CAS aferenta), sau aceasta recalculare se poate face numai in urma unei hotarari judecatoreasti.Va multumesc.
Nu, doamna, numai dupa obtinerea hotararii judecatoresti. Potrivit art. 330 ind. 7, alin. (4) Cod procedura civila, dezlegarea data problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instante de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial al Romaniei. Deci intai in instanta, apoi cu hotararea judecatoreasca la casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul in acord se contabilizeaza la pensie? dulamaa9 dulamaa9 Buna ziua. O buna perioada de timp am lucrat in acord global la o firma. Cum trebuie procedat pentru a trece aceasta perioada la casa de pensii si pentru a ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Gheorghe Ioniță Gheorghe Ioniță In acest moment se iau in calculul punctajului veniturile din acord global daca depun adeverință? (vezi toată discuția)