avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

buna.am nevoie de o informatie in legatura cu o problema:am fost angajata pe per det timp de 2 ani de zile,am nascut inainte de expirarea contractului,deci contractul meu de munca a fost suspendat pt concediul pt cresterea copilului pe data de 27 august 2009,iar angajatorul pe data de 25 sept 2009 mi a incheiat contractul de munca.data la care el se incheia.se poate asa ceva?in timp ce el era suspendat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 8 Noiembrie 2011
Contractul de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat. Angajatorul a procedat legal.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
ContSters42179, utilizator
da,inteleg,dar se poate incheia un contract de munca in moment ce el este suspendat pt concediul de crestere a copilului in varsta pe pana la 2 ani?daca eram in concediu medical,fapt pt care si aici se suspenda contractul,eu stiu ca nu se poate incheia pana nu se termina suspendarea
eum am lovit azi de problema neputintei depunerii dosarului de somaj,cineva mi a zis ca nu este legal,au mai avut o situatie asemanatoare,persoana respectiva dand in judecata angajatorul si castigand.
Incetarea de drept a unui c.i.m. primeaza inainte de orice alte modificari , suspendari sau executari ale c.i.m. ... chiar daca erati in concediul medical , in concediu de maternitate etc , c.i.m. inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ...

Art.49 (6) C.mun. : In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
ce sa fac?am dreptul sau nu?sa cer verificarea amanuntita a dosarului de somaj sau nu?
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
luciroxi, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata si maternitatea m_olga m_olga Buna, Incepan cu data de 04.02.2012 am intrat in concediu pentru crestre copil, 2 ani,insa in data de 14.04.2012 contractul meu de munca expira. Ce se va ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate daniela-s daniela-s Sunt profesor suplinitor, in data de 31 aug 2012 mi se incheie contractul de munca, iar in jurul datei de 12 octombrie 2012 se presupune ca voi naste, as vrea ... (vezi toată discuția)