Suntem chriasi intr-un bloc de locuinte tip camin ce apartine unei societati comerciale privatizate din 2006.De atunci am tot facut demersuri pentru cumpararea camerelor dar din motive ce au tinut de evolutia economica defavorabila a societatii nu am reusit cumpararea lor(blocul fiind ipotecat rangul I ) pana la jumatatea anului 2009.De atunci semnalele transmise au fost pozitive in sensul ca le vom cumpara ,inclusiv pana in luna septembrie 2011.Saptamana asta am fost anuntati ca vom fi toti evacuati, pe motivul unui articol stipulat in contactul de inchiriere :"de reziliere unilaterala daca are nevoie de locuinte pentru proprii angajati,cu o notificare prealabila de 30 zile".Termenul expira in 02.12.2011,insa actul aditional la contactul initial de inchiriere este valabil pana la 31.12.2011. Cum ne putem apara de aceasta situatie absolut uluitoare,neasteptata si in acelasi timp nedreapta,intrucat noi ne pregateam sa le cumparam si nicidecum sa le eliberam acum iarna ? Mentionez ca in vara aceasta am fost notificati ca ni se vor vinde camerele,intentia de vanzare fiind publicata si in mass media locala la sfarsitul lunii septembrie.Majoritatea celor care locuiesc in bloc au luctrat la aceasta societate.
pai dvs fiind chirias aveti un drept de preferinta la vanzare trb sa i chemati in judecata si sa-i obligati pe cale judecatoreasca sa va vanda locuintele
Din moment ce vi s-a facut oferta de vanzare,formulati cerere de cumparare.Nu va pot evacua din locuinte decat in baza unei hotarari judecatoresti.Chemati in judecata societatea pentru a-i obliga sa va vanda locuinta de serviciu ,in conditiile in care locuinta cu pricina are aceasta destinatie.Verificati contractul de inchiriere.
v
Va recomand ,de maxima uregenta ,sa nu mai pierdeti timpul si contactati un avocat ptr actiune in instanta a societati pe motiv de prioritate la cumparare urmare notificaRI PRIMITE SI ANUNTULUI DE VANZARE A BLOCULUI - LOCUINTELOR . VINE IARNA PESTE DTRA.
Multumesc,acest aspect al preemtiunii chiriasului il stiam si noi,dar cum in Romania absolut orice este posibil,din pacate in sens negativ,disperarea noastra este urmatoarea:-fiind stipulat in contractul de inchiriere acel articol de "reziliere unilaterala daca proprietarul are nevoie de locuinte pentru angajatii proprii",acesta este folosit in scopul de a ne obliga sa parasim locuintele.Stim ca legea pana la un punct ne apara,dar cum ramane cu aspectul legat de neprelungirea contractului care ne face si mai vunerabili intrucat desi vom duce lupta in instanta timpul care va trece va fi in defavoarea noastra,societatea ne va taia de la utilitati(energie,apa,gaz).Este deja iarna si vom iesi de buna voie fara aceste utilitati.CE ESTE DE FACUT,ACUM ,IN PRIMA URGENTA ?Este clar ca interesul este altul decat sa ni le mai vanda noua,desi demersuri s-au facut in acest sens(hotarare AGA, ziar local,cererile noastre de cumparare)Din cate am citit nici macar OUG 401999 nu ne este de folos acum.
Dupa complectarea facuta , nu este decat o solutie viabila si A N U M E - gasiti alta locuinta cu chirie provizoriu ,pe timp de iarna si cumparati una care sa va dea acoperis deasupra capului.:ban:
Evacuare chiriasi
damaru28
Care este termenul minim de preaviz conform legii pentru evacuarea tuturor chriasilor unui bloc de locuinte de serviciu,(intentia apartinand unilateral ... (vezi toată discuția)