avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment / insolventa / sanciuni penale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment / insolventa / sanciuni penale

Iata care este problema.
Societatea A a functionat pina acum citeva sapt intr un spatiu al unei alete societati B cam o perioada de 9 luni. Pentru a putea functiona in acest spatiu societatea A a incheiat un contract de comodat cu societatea B. Trebuie mentionat ca societatea B la data incheierii contractului de comodat cu societatea A nu a precizat nici verbal nici in scris ca acel spatiu pe care la predat societatii A era un spatiu care fusese girat la banca, iar apoi inaintea incheierii contractului de comodat societatea B intrase in faliment. Dupa obtinerea contractului societatea A a solicitat autorizatie de functionare din partea primariei pe raza careia isi desfasura activitate si a inregistrat la reg comertului un punt de lucru fara ca sa intimpine vreo problema. La o perioada de timp lichidatorul judiciar a trimis o adresa catre societatea A prin care someaza predarea spatiului catre lichidator desi acesta nu avea nici o cheie pentru accesul in acest spatiu ( societatea B nu a dat lichidatorului cheie de acces in spatiu )
Cu 3 zile inainte de sosirea somatiei de la lichidator societatea A a inchis punctul de lucru pe acesta locatie si in baza unui proces verbal a predat spatiu catre societatea B ( care era in faliment ) . In spatiu au mai ramas citeva documente de birou si vechile dotari ale societatii B. .Cu alte cuvinte societatea A a inchis punctul de lucru din spatiul societatii B cu citeva zile inainte de sosirea somatiei de la lichidator..

SOMATIA SUNA CEVA DE GENUL

.....,, rezulta ca ati inchis sediul secundar ce functiona la adresa, in acest moment dvs fiind pasibili de sanctiuni penale in conditiile in care societatea dvs functioneaza la aceasta adresa,
In cazul in carfe nu veti da curs prezentei in termenele stabilite mai sus, va vom actiona in instanta de judecata, urmand ca dvs sa suportati toate cheltuielile ocazionate cu un eventual proces.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:10, 11 Noiembrie 2011
Expunerea spetei am inteles-o. Nu am inteles care este intrebarea sau nelamurirea dvs.
Amenintarile sunt gratuite .De moment ce ati inchis punctul de lucru(inclusiv la ORC) si nu ati cunoscut faptul ca societatea B este in insolventa lichidatorul nu societatii B nu are ce sa va impute.Vina pt aceasta situatie o poarta in excusivitate societatea B.
Eu am o curiozitate: cum ati intrat in posesia somatiei daca ati parasit sediul inainte de a fi somati de lichidator?
Din cate inteleg ati inchis sediul doar in documente in fapt continuati sa functionati in sediul debitoarei si tocmai in acasta consta somatia, sa eliberati si faptic sediul nu doar in hartii, in caz contrar veti suporta cheltuielile cu evacuarea si demersul in instanta pentru evacuare.
adelaida_07 a scris:

Eu am o curiozitate: cum ati intrat in posesia somatiei daca ati parasit sediul inainte de a fi somati de lichidator?
Din cate inteleg ati inchis sediul doar in documente in fapt continuati sa functionati in sediul debitoarei si tocmai in acasta consta somatia, sa eliberati si faptic sediul nu doar in hartii, in caz contrar veti suporta cheltuielile cu evacuarea si demersul in instanta pentru evacuare.


Somatia a venit pe o alta adresa nu pe adresa punctului de lucru ci pe cea a sediului social. Da asa e sediul e inchis in documente si faptic acolo nu mai sunt decit citeva calc si birouri, ceva hartii, orarul nu mai exista doar un nr de telefon pe usa in cazul in care cineva mai doreste sa ne contacteze pana vom deschide un nou sediu. Din luna februria de cind societatea B a intrat in faliment LICHIDATORUL nu a dat nici un semn de viata. Spun asta pt ca noi am intrat in spatiu doar in luna martie fara ca cei de la care am luat spatiu ( societatea B ) sa ne spuna acest lucru. De altfel lichidatorul nu a dat nicodata pe acolo. TREBUIE SA MAI STIT CA ACEST SPATIU ARE 3 INTARI SEPARATE SI IN FIECARE ACUM FUNCTIONEAZA ALTE SOCIETATI INSA LA NICI UNA NU A TRIMIS VREO SOMATIE DE CIND A INTRAT IN FALIMENT. noi am predat cu PV spatiul catre societatea B si intram si iesim din spatiu pentru a lua documente si a le transporta doar in prezenta celor care au cheie de intrare. LICIDATORUL NU ARE CHEIE DE ACCES IN NICI UNUL DIN SPATIU.



intrebarea este.....CE INSEAMNA ,,SANCTIUNI PENALE,, si ce implicatii au ... IN ADRESA LICHIDATORUL SOLICITATA SAI PREDAM LUI SPATIUL DESI EL NU LA PRIMIT DE LA SOCITATEA B. acum noi nu mai avem acces in spatiu el fiind predat catre socitatea B. cheile de acces sunt al ei. EL SOLICITA PREDAREA SPATIULUI... NOI CE SAI PREDAM DAKA NU MAI AVEM NIMIK SPATIU
Lichidatorul actioneaza in numele societatii B, care si-a pierdut dreptul de autoadministrare. Problema se pune diferit daca dvs. cunosteati ca societatea B este in falimant, la momentul predarii spatiului unor oameni care afirmau ca reprezinta societatea B, insa nu mai detineau in acel moment acest drept.

Alte discuții în legătură

Desfiintaare srl TRamona TRamona Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator al unui SRL in cadrul caruia am si CIM. In prezent am un contract de inchiriere cu un complex comercial pentru ... (vezi toată discuția)
Srl-faliment gtbriana gtbriana In 2007 am cesionat o societate iar noul administrator a facut o gramada de escrocherii.Acum firma este in faliment.Problema este ca eu apar ca parat in acest ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Avem de recuperat de la o societate o suma de bani. I-am convocat la conciliere si nu au venit. Acum am aflat ca societatea debitoare se afla in reorganizare ... (vezi toată discuția)