avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment / insolventa / sanciuni penale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment / insolventa / sanciuni penale

Iata care este problema.
Societatea A a functionat pina acum citeva sapt intr un spatiu al unei alete societati B cam o perioada de 9 luni. Pentru a putea functiona in acest spatiu societatea A a incheiat un contract de comodat cu societatea B. Trebuie mentionat ca societatea B la data incheierii contractului de comodat cu societatea A nu a precizat nici verbal nici in scris ca acel spatiu pe care la predat societatii A era un spatiu care fusese girat la banca, iar apoi inaintea incheierii contractului de comodat societatea B intrase in faliment. Dupa obtinerea contractului societatea A a solicitat autorizatie de functionare din partea primariei pe raza careia isi desfasura activitate si a inregistrat la reg comertului un punt de lucru fara ca sa intimpine vreo problema. La o perioada de timp lichidatorul judiciar a trimis o adresa catre societatea A prin care someaza predarea spatiului catre lichidator desi acesta nu avea nici o cheie pentru accesul in acest spatiu ( societatea B nu a dat lichidatorului cheie de acces in spatiu )
Cu 3 zile inainte de sosirea somatiei de la lichidator societatea A a inchis punctul de lucru pe acesta locatie si in baza unui proces verbal a predat spatiu catre societatea B ( care era in faliment ) . In spatiu au mai ramas citeva documente de birou si vechile dotari ale societatii B. .Cu alte cuvinte societatea A a inchis punctul de lucru din spatiul societatii B cu citeva zile inainte de sosirea somatiei de la lichidator..

SOMATIA SUNA CEVA DE GENUL

.....,, rezulta ca ati inchis sediul secundar ce functiona la adresa, in acest moment dvs fiind pasibili de sanctiuni penale in conditiile in care societatea dvs functioneaza la aceasta adresa,
In cazul in carfe nu veti da curs prezentei in termenele stabilite mai sus, va vom actiona in instanta de judecata, urmand ca dvs sa suportati toate cheltuielile ocazionate cu un eventual proces.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:10, 11 Noiembrie 2011
nu sub nici o forma nu am stiut de acest lucru ca societatea b era deja declarata in faliment la data incheierii contractului de comodat.
De altfel in celelalte spatii ale societatii b functioneaza in prezent alte doua societati fara ca ele sa fi primit in acest interval vreo veste. DE ALTFEL LICHIDATORUL NU A FACUT PINA ACUM NIMIK. el nu are acces in spatiu si cheile pentru spatiu sunt la admin societatii b
Daca la data incheierii contractului de comodat societatea era deja in falimet atunci ati incheiat un contract cu un administrator care nu mai avea drept de administrare al societatii debitoare. In mod normal cel care a semnat ca din partea societatii B nici nu mai avea stampila acestei societati.
Din punctul meu de vedere datorati chirie pentru folosinta sediului si ar fi posibil ca lichidatorul sa va solicite plata acesteia in instanta.
Daca nu mai aveti acces in locatia respectiva si nici nu desfasurati activitati in acel local informati lichidatorul printr-o scrisoare cu confirmare de primire.
Cate societati mai functioneaza in sediul respectiv si daca au fost notificate de lichidatorul judiciar sau nu nici nu este treaba dvs., nu vad ce relevanta are nici faptul ca lichidatorul nu detine chei de la sediu, nici nu ii trebuiesc, poate sa vina sa sparga broasca si sa faca evaluarea sediului si fara sa fie prezent fostul administrator daca acesta nu se prezinta la convocarea lichidatorului si sa consemneze in procesul verbal de inventariere lipsa lui.
Trebuie sa intelegeti ca fosta societate daca este in faliment are dreptul de administrare ridicat si deci nu poate sa interzica lichidatorului sa patrunda intr-un imobil care este in proprietatea societatii debitoare.
E adevarat ca lichidatorul reprezinta intresele societatii falite dar in nici un caz NU poate sa sparga lacate/usi etc. Poate in schimb sa solicite jud sindic sa-l autorizeze sa intre in spatii si sa schimbe incuietorile.
Poate de asemenea sa solicite societatilor care functioneaza in spatiile soc falite sa incheie contracte de inchiriere sau sa le desfiinteze dar tot cu autorizarea instantei.

Lichidatorul judiciar este cel desemnat sa administreze societatea debitoare, administratoruui statutar sau special i s-a ridicat dreptul de administrare. Lichidatorul are ca pricipala atributie inventarierea bunurilor debitoarei, de aplicare a sigiliilor pe bunuri si luare de masuri corespunzatoare pentru conservarea lor pana la valorificare. Lichidatorul judiciar nu incheie noi contracte de inchiriere, acesta cel mult poate decide ce contracte incheiate de debitor se mentin panba la incheierea procedurii falimentului sau care se denunta imediat. Atrubutiile lichidatorului judiciar sunt de lichidare a bunurilor debitoarei pentru plata creantelor din tabelul creantelor.
Atributiile judecatorului sindic sunt de control judecatoresc al activitatii lichidatorului dar acesta are atributiile manageriale. Nu incuviiteaza judecatorul sindic care dintre contrate incheiate de debitoare se mentin si care nu, si daca lichidatorul are dreptul sa patrunda in spatiul inchis al unui imobil din averea debitoarei. Admnnistratorul falitei poate sa fie de fata la inventariere sau nu, inventarul bunurilor se va face si fara acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintaare srl TRamona TRamona Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator al unui SRL in cadrul caruia am si CIM. In prezent am un contract de inchiriere cu un complex comercial pentru ... (vezi toată discuția)
Srl-faliment gtbriana gtbriana In 2007 am cesionat o societate iar noul administrator a facut o gramada de escrocherii.Acum firma este in faliment.Problema este ca eu apar ca parat in acest ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Avem de recuperat de la o societate o suma de bani. I-am convocat la conciliere si nu au venit. Acum am aflat ca societatea debitoare se afla in reorganizare ... (vezi toată discuția)