avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte somaj

Buna ziua,
Daca se poate sa-mi spuneti ce acte trebuie sa pregatesc pentru somaj, pentru ca am 3 persoane angajate pe perioada determinata pe care le-am scos din somaj si acum la terminarea contractului merg in continuare cu somajul. Pe nici un site nu am gasit aceasta informatie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:24, 9 Noiembrie 2011
Acte necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj

Decizia de incetare a contractului individual de munca conf art 56 "i" din Codul Muncii.
Actul de identitate – original si copie xerox

Actele de studii si calificare – original si copie xerox

Adeverinţă medicală – apt pentru muncă sau clinic sănătos şi eventual restricţii medicale

Carnet de muncă – original şi copie

Adeverinţă eliberată de organele financiare că nu realizează sau realizează venituri

Declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că nu are loc de muncă, nu realizează sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare (Legea 76 art.5 pct.4 lit.c)

Adeverinţă 12 salarii Formular anexa 14

Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Dorina Tarcea, utilizator
Aceste acte pentru dosar sunt necesare in cazul inceperii somajului.
In cazul meu cele 3 persoane sunt suspendate din somaj, iar acum la terminarea contractului merg in continuare cu somajul (diferenta de cateva luni care le-au ramas). Eu stiu ca trebuie mai putine acte pentru dosar
Salariatii se prezinta la Agentia de Somaj cu deciziile de incetare a CIM si vor completa o cerere tip de incetare a suspendarii platii indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul poate fi reluat in plata dupa o condamnare? lung_raluca lung_raluca Buna seara am si eu o intrebare: sotul meu in 2009 si-a intrerupt somajul dupa 3 luni pt ca a avut un ordin de condamnare, si-a executat pedeapsa de 3 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Documente somaj CARPAHONTU CARPAHONTU Ce acte imi trebuie pentru dosarul de somaj (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj din crestere copil 2? kamytza01 kamytza01 Buna seara, numele meu este Camelia si va rog sa ma ajutati intr-o problema. Pe 3 iulie 2009 am nascut un baietel si am fost in crestere copil 2 ani, apoi, pe ... (vezi toată discuția)