Buna ziua,
Daca se poate sa-mi spuneti ce acte trebuie sa pregatesc pentru somaj, pentru ca am 3 persoane angajate pe perioada determinata pe care le-am scos din somaj si acum la terminarea contractului merg in continuare cu somajul. Pe nici un site nu am gasit aceasta informatie.
Multumesc
Acte necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj
Decizia de incetare a contractului individual de munca conf art 56 "i" din Codul Muncii.
Actul de identitate – original si copie xerox
Actele de studii si calificare – original si copie xerox
Adeverinţă medicală – apt pentru muncă sau clinic sănătos şi eventual restricţii medicale
Carnet de muncă – original şi copie
Adeverinţă eliberată de organele financiare că nu realizează sau realizează venituri
Declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că nu are loc de muncă, nu realizează sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare (Legea 76 art.5 pct.4 lit.c)
Aceste acte pentru dosar sunt necesare in cazul inceperii somajului.
In cazul meu cele 3 persoane sunt suspendate din somaj, iar acum la terminarea contractului merg in continuare cu somajul (diferenta de cateva luni care le-au ramas). Eu stiu ca trebuie mai putine acte pentru dosar
Salariatii se prezinta la Agentia de Somaj cu deciziile de incetare a CIM si vor completa o cerere tip de incetare a suspendarii platii indemnizatiei de somaj.