Buna seara, numele meu este Camelia si va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Pe 3 iulie 2009 am nascut un baietel si am fost in crestere copil 2 ani, apoi, pe 18 august 2011 am nascut o fetita si am continuat cu inca 2 ani concediul de crestere copil, care se termina in 18 august 2013. Dupa aceea pot intra direct in somaj sau nu am voie sa beneficiez de el?? Firma unde am lucrat eu a dat faliment si nu mai raspunde nimeni la telefon, prin urmare nu stiu cum as putea face rost de acte doveditoare, sau de acea adeverinta de incetare a CCC2 si de reluare a activitatii. Cum pot proceda? unde sa merg pentru a rezolva aceasta problema? as avea nevoie macar de 6 luni de somaj ca sa mai pot sta cu cei doi copilasi pana se intorc parintii mei, sa am cu cine sa-i las. Imi poate spune cineva unde trebuie sa merg si ce acte imi sunt necesare?? Va multumesc din tot sufletul! Cu deosebit respect, Camelia B.
1. Fara actele nevesare eliberate de angajator nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Aveti timp pana in august sa va interesati cine este lichidatorul judiciar al firmei intrate in faliment, mergeti la el si se rezolva toate problemele.
3. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale (de la medicul de familie);
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).
Somaj dupa ccc
datcud
spuneti-mi va rog mam angajat in data de 08.12.2006 la o firma de la care in data de 30.01.2008 am intrat in concediu de maternitate ,in acest concediu am mai ... (vezi toată discuția)