avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu proprietarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu proprietarii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat, o parere au orice altceva ce mi-ar putea da o mana de ajutor.
Am incheiat un contract de inchiriere a unui ap cu 3 camere, incepand cu data de 01.11.2011, durata 1 an + garantie (ce se pierde daca plecam mai devreme de 1 an). Problema este ca au inceput sa apara diverse probleme in apartament, si anume: acum 2 zile aproape a luat foc de la instalatia electrica (noroc ca am fost acasa si am simtit mirosul), internet nu avem desi au zis ca este un contract in derulare (fostii chiriasi aveau contractul pe numele lor si nu au platit datoriile la firma de internet, iar acum firma de internet nu doreste sa incheie un alt contract nici cu un chirias nici cu proprietarul - pana nu se achita datoria de 271 RON cat a ramas de la ex-chiriasi). Doresc sa reziliez contractul pentru ca actualii proprietari nu vor sa incheie un contract de internet pe motiv ca nu au chef sa se plimbe ei ori de cate ori e nevoie de cate o modificare. Am o clauza in contract care specifica in mod clar ca daca plecam mai devreme de 1 an pierdem garantia (1600 RON - care nu e mica deloc).
Mai am insa o clauza care spune ca, contractul se reziliaza daca "proprietarul ascunde viciile apartamentului" - si aici as ataca problema cu instalatia electrica: prizele erau vechi de 30 de ani si au luat efectiv foc cand am bagat masina de spalat, s-a speriat pana si electricianul cand a venit ieri (08.11.2011). De altfel paturile erau rupte pe dedesubt (va dati seama ca, la verificarea cand am semnat nu era sa ridic patul cu totul si sa incep sa inspectez pe dedesubt fiecare mobila) si a trebuit sa ne cumparam pat pe banii nostri. Din punct de vedere al contractului, si legal desigur, pot sa atac clauza viciilor ascunse? Pentru ca, desi nu am studii legislative, instalatia electrica defectuasa mi-a pus atat viata cat si bunurile materiale in pericol, inca o data: noroc ca am fost acasa ca as fi aparut la stirile de la ora 17:00.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 20:01, 13 Noiembrie 2011
Notificati-i pe propirietarii in sensul in care instalatiile apartamentului nu sunt corespunzatoare.Va sfatuiesc sa va asigurati bunurile si chiar ap in care stati chiar daca sunteti chirias ,cine stie ce se mai poate intampla.Incercati sa discutati cu ei rezilierea contractului pentru faptul ca conditiile oferite nu se ridica la nivelul celor prev in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalație electrica Ion Gabriel 1985 Ion Gabriel 1985 Buna ziua, Am și eu o problema cu instalația electrica din apartament. Mai exact în jumătate de apartament am curent la prize și în jumătate ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni in cazul deterioriarii apartamentului inchiriat andreeaf2002 andreeaf2002 Buna! O intrebare pentru cunoscatori: daca nu am contract inregistrat la ANAF cu proprietara in apartamentul careia stau in chirie poate sa imi faca ceva daca ... (vezi toată discuția)