avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediilor de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediilor de odihna

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema: dna care lucreza la salarizare spune salariatilor ca nu le mai poate plati concediile (care de fapt sunt plati in avans) pentru ca nu se mai fac state separate de plata. Oamenii sunt bulversati si la fel sunt si eu. Lucrez la resurse umane si stiu ca art. 150 alin.(3) din Codul Muncii spune clar ca indemnizatia de se acorda cu minim 5 zile inainte de intrarea in concediu.
Cum se platesc, pana la urma, concediile de odihna?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 14 Noiembrie 2011
Este vreo reglementare pe parte financiara de care eu nu stiu si anume ca nu se mai fac state separate de plata? Poate cineva sa ma lamureasca?
Multumesc.
Se mai platesc indemnizatiile de concediu de odihna, conform Codului Muncii:
Art. 150. - (1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.
Intr-adevar, aceasta indemnizatie va aparea pe statul de plata ca o plata in avans.
catalina77 a scris:

Este vreo reglementare pe parte financiara de care eu nu stiu si anume ca nu se mai fac state separate de plata? Poate cineva sa ma lamureasca?
Multumesc.

Reglementare nu cred ca exista .. insa se va face stat de salarii separat pentru indemnizatiile de CO achitate inainte de data platii salariului , iar in statul de plata se va trece ca sume deja platite ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna yryss yryss conform legilor in vigoare concediul de odihna se calculeaza ca medie a veniturilor pe ultimele 3 luni. dar in cazul in care salariatul care a luat banii in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)