avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii sanctiune
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

sanctiune

Am un salariat care a fost sanctionat cu 10% pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Salariul sau este de 1000 lei. Valoarea sanctiunii este de 100 lei. Contributiile la stat si impozitul se retin din 1000 lei sau din 900 lei? Care este baza legislativa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 9 Noiembrie 2011
sanctiunea se aplica salariului de baza (adica acesta va fi redus cu 10% in urmatorea perioada) deci orice calcul ce are in componenta salariul de baza se va face in consecinta (adica cu noul salariul de baza rezultat in urma aplicarii sanctiunii). Art 247 CM (cred ca am retinut bine nr art)
Art. 248, litera 'c'. Se face decizie. In Revisal se trece?
se face cercetare prealabila apoi decizie ce se comunica salariatului.
Nu stiu despre Revisal, poate colegii de pe forum va pot sfatui in acest sens.
rak0770 a scris:

Am un salariat care a fost sanctionat cu 10% pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Salariul sau este de 1000 lei. Valoarea sanctiunii este de 100 lei. Contributiile la stat si impozitul se retin din 1000 lei sau din 900 lei? Care este baza legislativa?



1.Baza de calcul al contributiilor sociale individuale o reprezinta in cf. cu Art. 296^4 Cod Fiscal:

(1) Baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale individuale obligatorii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b), reprezintă câştigul brut realizat din activităţi dependente, în ţară şi în străinătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, care include:
a) veniturile din salarii, astfel cum sunt definite la art. 55 alin. (1).


Brutul realizat in urma diminuarii salariale in cazul prezentat este de 900lei,deci asupra acestuia se calculeaza contributiile.

2.Nu se inregistreaza in REVISAL,pt. ca nu este o modificare de salariu de incadrare ,acesta ramane acelasi cu acela din contract ,respectiv 1000lei,ci doar o diminuare pe brut.
:offtopic:Interventie moderator:

Va rog sa nu mai folositi citarea integrala a postarii initiale facute de useri, atata timp cat va aflati pe aceiasi pagina si raspunsul este adresat acestuia.
Se incalca astfel Regulamentul de postare al mesajelor in forum.
2.6. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la emoticoane. Te rugam insa sa nu exagerezi. Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multmesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Semnaturile electronice certificate pe contracte comerciale in instanta de judecata? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna, Se accepta semnaturile electronice certificate pe contracte comerciale in instanta de judecata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)
Avertisment user @ondino Cornel  Vasile Cornel Vasile Userul @ondino primeste avertisment . Avertimentului il primeste pentru ca in ciuda atentionarii repetate continua sa citeze in mod inutil, ceea ce inseamna ... (vezi toată discuția)