avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor lucrare de specialitate pentru uz ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor lucrare de specialitate pentru uz didactic

Am o problemă şi recunosc că eu mi-am făcut-o cu mâna mea.
Acum opt ani, am fost contactată de o editură care mi-a propus să întocmesc o lucrare de specialitate, pentru uzul elevilor. Se obligau să îmi plătească suma X pentru efortul meu şi un procent (1%) din vânzări. Cum nu mă interesau banii şi mi-a plăcut munca, am acceptat oferta şi m-am achitat de obligaţiile mele.
Am fost plătită la timp şi, după doi ani, am primit şi drepturile de autor aferente.
Stiu ca lucrarea a fost editata dar, de 6 ani nu am mai primit niciun leu.

Partea proastă este că am pierdut contractul pe care l-am semnat cu ei şi nu ştiu ce să fac.
Menţionez că am încercat să contactez editura dar fără niciun rezultat.

Ce mă sfătuiţi să fac?

Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 10:54, 28 Noiembrie 2011
Banuiesc ca nu ati depus o copie a contractului la Administratia Financiara odata cu declararea veniturilor asa ca singura solutie este sa va prezentati cu un buchet de flori la secretara editurii respective solicitand o copie a contractului. Motivul solicitarii poate fi si necesitatea de a intocmi unul asemenea cu o alta editura si dat fiind ca l-ati pierdut poate va ajuta...Vorba dulce mult aduce....:luck:
Succes!
L.C.
Hm. Am reuşit să contactez editura, au confirmat o sumă în posesia căreia urmează să intru, au cerut nr de cont şi de telefon, le-am trimis ce au cerut dar ... nimic.
Chiar nu ştiu ce trebuie să fac. La telefon, directorul editurii nu e niciodată disponibil.
Ar fi oportună o somaţie?
Pentru a intocmi o somatie trebuie sa aveti documente prin care editura isi asuma debitul.
Reveniti la editura sa aflati cum stau lucrurile si daca va amana iar incercati sa obtineti o comunicare scrisa (cu nr. de inregistrare intern, semnata si stampilata) in care sa fie confirmat debitul. Daca va pierdeti rabdarea puteti apela la procedura somatiei folosid documentul prin care editura confirma debitul.
Despre somatia de plata si cateva modele:
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
[ link extern ] /
L.C.
Mulţumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri predate neplãtite ... îmi voi primi banii pe munca depusã? enna65 enna65 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie cam delicata. Am incheiat un contract de colaborare in calitate de traducator cu un birou de traduceri. NU am primit ... (vezi toată discuția)
Solicitare platã restantã pentru servicii de traducere Kellynda Kellynda Buna ziua! Sunt traducator autorizat, am efectuat o traducere pentru o firma acum mai mult de 2 luni si nici pana acum nu am primit nici un ban aferent ... (vezi toată discuția)
8 martie - la multi ani! iulia53 iulia53 [b]LA multi ani[/b] tuturor doamnelor,domnisoarelor si special mamelor :mothersday: http://www.youtube.com/watch?v=cZMWapZkyig La Multi Ani, ... (vezi toată discuția)