avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

In cazul concedierii individuale angajatorul este obligat sa plateasca un salariu compensator

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 9 Noiembrie 2011
daca va referiti ca baza legala la CCMUN acela nu mai este in vigoare. doar daca este prevazut in Regulamentul intern sau CCM unitate
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
O sa va explic situatia sa-mi spuneti, va rog, parerea dvs. S-a hotarat restrangerea activitatii prin urmare s-a ajuns la 8 concedieri individuale, in total sunt 14 angajati. Cei 8 salariati au primit notificarile de preaviz, pe care le-au semnat; cand au primit deciziile mi-au spus ca ei nu sunt de acord, ca vor un salariu compensatoriu si ameninta si cu instanta. Azi ar trebui sa introduc in revisal incetarile de activitate. Ce parere aveti?
Salariile compensatorii se acorda numai in conditiile in care acordarea lor este prevazuta in CCM aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ...

Daca astazi este data de incetare a raportului de munca, atunci trebuie sa completati si sa transmiteti revisal-ul la itm ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarile compensatorii conform art.78 alin.1 grosselisabe_SB grosselisabe_SB am lucrat in perioada 01.09.2008-14.11.2009la unitatea de trasport local din sibiu.din cauza desfintarii troleibuzelor ne-a dat preavizul,dar in loc sa ne dea ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individualavconform art.65 codul muncii antoheionel antoheionel Buna ziua! Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie ... (vezi toată discuția)