avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta somaj

Buna ziua !
Am un angajat aflat in preaviz. intrebarea mea este : adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni, care este necesara pt. intocmirea dosarului de somaj trebuie contrasemnata si de ITM ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 9 Noiembrie 2011
aceasta adeverinta, in fapt Anexa Nr.26 la Normele A.J.O.F.M.-urilor se intocmeste de angajator pe raspunderea lui, nu are legatura cu ITM-ul (cel putin din experienta mea de contabil de 19 ani), cuprinde contributiile asiguratului si a angajatorului in ultimele 12 luni care constituie baza de calcul a indemnizatiei de somaj si eventualele suspendari ale CIM-ului. Probabil se verifica dupa depunerea dosarului de AJOFM-ul unde este arondata angajatul, fapt ce rezulta din formular in antetul lui in partea dreapta. Se poate descarca de pe un site de AJOFM.
Multumesc !
Pana cu ceva timp in urma ITM viza aceasta adeverinta dar numai pentru datele de la lit.C cu privire la raporturile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O adeverinta neeliberata ptr somaj silviu35 silviu35 CIND se sesizeaza ITM si A.J.O.F.M in cit timp trebuie ca fostul angajator sa elibereze o adeverinta ptr somaj. IAM trimis fostului angajator o cerere sa imi ... (vezi toată discuția)
Notificare ajofm în vederea redistribuirii salariatului flori9 flori9 Buna ziua, in cazul desfiintarii unui loc de munca se trimite o notificare la AJOFM, prin care angajatorul a solicitat sprijinul A.J.O.F.M. în vederea ... (vezi toată discuția)
Somaj bogosianu bogosianu Buna dimineata! Angajatorul refuza sa-mi elibereze anexa 14.Unde trebuie sa ma adresez?Dosarul la somaj trebuie sa-l depun pana la data de 8-01-2010.I..T.M ... (vezi toată discuția)