avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obligatiile uzufructuarului
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obligatiile uzufructuarului

Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, uzufructuarul nu are, printre altele, si obligatia platii impozitului anual pe cladiri?Ma refer aici la impozitul datorat anual pt.imobilul in care lucuieste cu clauza de uzufruct viager.Dar prima de asigurare a locuintei, in cazul asigurarii obligatorii a locuintei?Conform Art. 733 din noul Cod Civil, "Daca bunul este asigurat, pe durata uzufructului primele de asigurare sunt platite de uzufructuar"; deci, lui ii revine obligatia platii primei de asigurare, nu?Si cum poate fi obligat sa o faca?Numai prin instanta sau exista si o alta cale (a nu se lua in calcul calea amiabila, va rog)????Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:52, 10 Noiembrie 2011
textul este vag, ramane de vazut daca nu cumva dumneavoastra trebuie sa incheiati vreun fel de contract de asigurare in care il indicati pe uzufructuar, in baza caruia acesta ar putea fi obligat, fara vointa sa dar in temeiul faptului ca este uzufructuar, la plata acelor rate.
in ceea ce priveste plata impozitului legiutorul spune ca "Orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire, exceptand cazul in care in prezentul titlu se prevede diferit." Este si aici discutabil cine are in proprietate acest imobil, dar in principiu acela sunteti dvs (nud proprietar), lipsit de folosinta dar totusi proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxe si impozite locale ContSters448896 ContSters448896 Buna ziua! In cazul unui contract de vanzare-cumparare, cumparatorul intra in stapanirea de drept asupra imobilului cumparat, urmand ca in stapanirea de fapt ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - raspunderi ironstf ironstf Buna ziua, Detin in proprietate o garsoniera in care locuieste socrul meu. Beneficiaza de uzufruct viager. In urma unei defectiuni la instalatia de alimentare ... (vezi toată discuția)
Impozit aty aty casa in care stau parintii mei a fost a bunicului intre ei existind un contract de vinzare cumparare cu clauza de uzufruct tata intrind in posesia ei dupa ... (vezi toată discuția)