avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Voluntar

Bunicii mei au fost la un notar si au facut un partaj voluntar intre bunicul meu si fratii lui . In acte nu au fost trecute suprafetele asa cum si-a dorit la notar bunicul meu , iar acum vrea sa sparga partajul voluntar . Intrebarea mea este : ¨ E posibil sa se sparga partajul voluntar , si daca da in ce conditii ¨ .
Cel mai recent răspuns: Brunetzel` , utilizator 00:01, 10 Noiembrie 2011
Singura nemultumire a bunicului dvs. este aceea ca nu este de acord cu suprafetele de teren trecute in actul de partaj voluntar? Atunci de ce a mai semnat actul ? Pentru un asemenea motiv nu se poate ”sparge” partajul.
O sa va dau mai multe detalii :
Bunicul meu este in varta de 80 de ani , paralizat si care nu poate sa citeasca un act . Notarul care a facut actul a fost nevoit sa vina acasa la el sa ii citeasca actul pe care urma sa il semneze . Din cauza emotiilor si probabil pentru ca vroia sa se impace cu toti fratii a semnat hartiile acelea . Notarul a venit in jur de ora 10 seara ( ceea ce mi-a ridicat un semn de intrebare ) .
In partajul voluntar nu a fost trecut mostenitorul fratelui decedat . Bunicul meu avea 4 frati , iar in prezent mai sunt doar 2 . Mostenitorii unuia dintre cei morti a participat la acest partaj , fratele lui in viata de asemenea , iar un alt mostenitor ( descendent nu a fost mentionat in acest partaj) .
Vreau sa stiu daca pot face ceva pentru a sparge acest act, in prezent ma aflu in alta tara si pentru asta apelez la dumneavoastra . Am primit niste informatii ca un act de asemenea gen se poate ataca si chiar se poate declara nul . Dar vreau sa stiu in ce conditii ...

Necesit acest raspuns pentru ca daca pot face ceva in sensul asta o sa imi iau concediu anticipat , iar daca nu se poate face mare lucru astept pana cand pot sa iau de drept concediu .
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Brunetzel`, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul voluntar se poate sparge ? Brunetzel` Brunetzel` Buna seara ! Am rugamintea sa imi raspundetzi la intrebarea daca partajul voluntar poate fi contestat , sau daca poate fi atacat , cu urmatoarele precizari ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar valixlm valixlm Vreau sa stiudaca un cat de partaj voluntar încheiat de comun acord şi semnat la notar în care se gaseste expresia \"loturile astfel constituite reprezinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o intrebare in legatura cu anularea unui ... NorthernW NorthernW Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu anularea unui act facut de un notar public. Problema e in felul urmator: bunica mea si sora ei s-au dus la notar ... (vezi toată discuția)