avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu anularea unui ...

Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu anularea unui act facut de un notar public. Problema e in felul urmator: bunica mea si sora ei s-au dus la notar sa-si faca partaj pentru 2.69 ha. Pamantul era pe numele mamei lor si nu aveau succesiune, nimic. Notarul le-a facut un certificat de mostenitor iar la mostenitori le-a trecut pe ambele surori, mentionand ca au o cotă de 1/2 fiecare din toata suprafata. Dupa care, la partajul voluntar i-a trecut surorii ei 2 hectare si ei 0.50 hectare, bunica fiind batrana si nu prea inteligenta, a semnat fara sa citeasca actul de partaj voluntar si a crezut ce i s-a spus de sora ei si de notar, "ca e jumate cu jumate mamaie". Intrebarea mea asta este, ma pot folosi de treaba asta mentionata in certificatul de mostenitor cu 1/2 pentru a contesta actul de partaj voluntar? Practic notarul si sora ei au profitat de nestiinta bunicei mele spunandu-i ca in act scrie ceva cand de fapt scria altceva, au mintit-o. Ce pot face pentru a contesta actul de partaj voluntar? Daca aveti nevoie de alte detalii pot da poze din actele de la notar. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: NorthernW , utilizator 14:07, 2 Septembrie 2022
Buna ziua, nu sunt sanse de anulare. Daca bunica dvs. stia sa citeasca, din pacate este greseala dansei ca nu a tinut cont de ceea ce este scris ci de ceea ce i s-a spus. Desigur puteti incerca sa faceti o plangere penala daca aveti martori si alte probe cu privire la cele intamplate insa este foarte posibil ca plangerea sa fie clasata. Partajul este voluntar, deci se presupune ca asa s-au inteles sa imparta terenul . Daca cumva este trecuta si o sulta pentru diferenta bunicii dvs. si mai sunteti in termenul de prescriptie, puteti solicita plata sultei.
Multumesc frumos pentru raspuns. :)

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, nu sunt sanse de anulare. Daca bunica dvs. stia sa citeasca, din pacate este greseala dansei ca nu a tinut cont de ceea ce este scris ci de ceea ce i s-a spus. Desigur puteti incerca sa faceti o plangere penala daca aveti martori si alte probe cu privire la cele intamplate insa este foarte posibil ca plangerea sa fie clasata. Partajul este voluntar, deci se presupune ca asa s-au inteles sa imparta terenul . Daca cumva este trecuta si o sulta pentru diferenta bunicii dvs. si mai sunteti in termenul de prescriptie, puteti solicita plata sultei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar Brunetzel` Brunetzel` Bunicii mei au fost la un notar si au facut un partaj voluntar intre bunicul meu si fratii lui . In acte nu au fost trecute suprafetele asa cum si-a dorit la ... (vezi toată discuția)
Anulare act de partaj voluntar suvagau_elena suvagau_elena Buna ziua! Am si eu o intrebatre la dvs. Tatal meu a decedat in anul 2000, mostenitori fiind mama si 2 copii ( eu si sora mea). Eu am facut renuntare la ... (vezi toată discuția)