avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de grefa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de grefa

Buna ziua!
Intr-un litigiu s-a dat o solutie (aceea care se da pe scurt si apare pe net, in care scrie ca se stabileste hotarul conform schitei expertului intre punctele x si y) . Hotararea nu s-a dat si poate mai dureaza mult. Daca vrem sa facem gardul, e suficient un certificat de grefa? Mai exact, ce este acesta si ce contine? Se cere eliberarea lui la instanta si se primeste pe loc sau prin posta? Odata primit, il va primi si partea adversa sau se va inregista automat si la alte autoritati?
Gardul prezent este semidistrus si vrem sa existe un gard adevarat frumos si nou.
Multumesc, toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: just_me_12345 , utilizator 20:43, 9 Noiembrie 2011
Certificatul de grefa se elibereaza numai la cererea unei dintre partile din dosar si va contine minuta (ceea ce vedeti pe portal).
Nu se comunica nimanui.
In cazul in care hotararea nu este inca irevocabila (nu mai poate fi atacata la nicio instanta) si in functie de relatiile pe care le aveti cu vecinul decideti daca mai facei sau nu gardul acum
Desi nu suntem ca fratii :), cred ca ar fi de acord, sa terminam odata cu chestiile astea si sa ne vedem fiecare de viata noastra, cu un gard normal intre noi. Vrem gardul asa cum a fost hatarat in minuta (adica sa ramana exact asa cum era inainte, dar vrem sa facem unul rezistent).
E vorba de granituire. Daca facem gardul acum, ne trebuie un executor caruia sa-i dam minuta sau cum? aratam minuta administratiei locale pentru aprobare?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
just_me_12345, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, In Hotarare scrie ca cele doua proprietati sunt delimitate de punctele 3, 4 si 5. Pe teren, intre punctele 3 si 4 este casa vecinilor. Cum putem, ... (vezi toată discuția)
Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține? lucarina lucarina Bună ziua, am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)