avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate construire gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate construire gard

Buna ziua,

In Hotarare scrie ca cele doua proprietati sunt delimitate de punctele 3, 4 si 5. Pe teren, intre punctele 3 si 4 este casa vecinilor. Cum putem, totusi, sa construim gardul? Putem cere vecinilor sa ne dea in alta parte echivalentul terenului ocupat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 14:01, 19 Aprilie 2016
25Maria23 a scris:

Putem cere vecinilor sa ne dea in alta parte echivalentul terenului ocupat?

Puteti cere vecinilor, dar daca nu vor, nu ii puteti obliga. Indicat ar fi fost sa formulati in dosar un capat de cerere si cu privire la acest aspect, daca a existat o cauza pe rol cu privire la granituirea asta sau ce-a fost.
Daca e o eroare in hotarare trebuie indreptata. O FI FOST SCRis gresit, nu stiu, verificati.
A fost o actiune in vederea granituirii, dar nu am sesizat acest aspect pana acum cand am vrut sa facem gardul. Nu este o greseala. Am verificat. Acum nu putem face apel pentru ca a trecut termenul. Vecinii nu vor sa ne intelegem, adica nu vor sa ne dea echivalentul in alta parte, desi le-am propus asta, si nici nu vin cu alta varianta.
Puteti formula cerere in granituire conf.art.560 NCC.
Cum adica nu e o eroare? Cred ca nu pot evalua minuta asa cum ati aratat-o in lipsa argumentelor si schitei. Ma tem ca un expert imobiliar nu ar fi propus o astfel de granituire si o instanta o constructie acolo unde exista o casa. Nu se pot suprapune constructiile, asa incat in mintea mea exista o ruptura de logica in cele ce imi spuneti.
Faptul ca nu ati sesizat atunci ma face sa cred ca e ceva anormal. Dv. spuneti ca nu e. Si de-aici nu mai inteleg.
Mergeti la un jurist cu actele sau la avocatul pe care l-ati avut in acel dosar.

Alte discuții în legătură

Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de a obliga in 2014, un vecin aparut in 2011 a contribui la un gard despartitor comun edificat in2004 octav645 octav645 2004 se edifica cu autorizatie de construire un gard pe linia de hotar a curtii, terenurile vecine fiind in stadiul de campuri virane neimprejmuite 2008 pe ... (vezi toată discuția)