avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate construire gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate construire gard

Buna ziua,

In Hotarare scrie ca cele doua proprietati sunt delimitate de punctele 3, 4 si 5. Pe teren, intre punctele 3 si 4 este casa vecinilor. Cum putem, totusi, sa construim gardul? Putem cere vecinilor sa ne dea in alta parte echivalentul terenului ocupat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 14:01, 19 Aprilie 2016
În raport scrie asa ”Conturul imobilului B (vecinilor) este determinat de punctele 1,2,3,4,5 si 6 ... si contine o constructie de tip locuinta. In documentatia cadastrala veche peretele constructiei A (a parintilor mei) este situat pe limita celor doua proprietati, ceea ce nu este adevarat, rezultand ca in documentatia cadastrala s-a fortat un pic limita”. Si apoi defineste punctul 3 din strada pana la 1.5 la iesirea din casa vecinilor, punctul 4. Ar veni un triunghi cu latura de 1,5 si o latura de 10 m (cat e lungimea casei), deci 15 m patrati ocupati cu casa lor.

Iar in Hotarare scrie asa ”Stabileşte linia de hotar dintre proprietatea reclamantilor şi proprietatea paratilor pe linia determinata de punctele de contur 3, 4 si 5, conform raportului de expertiza tehnica judiciara”.
Doamna, nu se intelege. Ce triunghi, ati vb de punctele 3 si 4, apoi de un triunghi... Linia de contur trece prin casa oamenilor? Ca de la inceputul mesajului dv. reiese altceva.
Mergeti la un jurist cu actele. Ceva imi scapa, si e ceva esential, se pare.
Exact. Linia de contur trece prin casa oamenilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de a obliga in 2014, un vecin aparut in 2011 a contribui la un gard despartitor comun edificat in2004 octav645 octav645 2004 se edifica cu autorizatie de construire un gard pe linia de hotar a curtii, terenurile vecine fiind in stadiul de campuri virane neimprejmuite 2008 pe ... (vezi toată discuția)