Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat.
Am contractat un credit imobiliar acum 2 ani jumatate - pe care din motive obiective, nu l-am putut achita.
Datorita faptului ca mai multe luni la rand nu am achitat nici o rata, dosarul a ajuns la un executor judecatoresc.
Am solicitat re-esalonarea ratelor, prin email ce-i drept, insa executorul mi-a raspuns ca banca nu accepta aceasta solutie si nu are alta alternativa decat vanzarea imobilului.
Eu mai detin un imobil in proprietate (fara obligatii) si voiam sa va intreb 2 lucruri:
1. Exista vreo posibilitate prin care sa pot impiedica vanzarea imobilului in cauza? Sau macar sa aman acest lucru?
2. In cazul in care imobilul se va vinde, banuiesc ca va ramane o parte din creditul contractat pe care va trebui sa o platesc in continuare; stiti cumva cum se procedeaza in aceasta situatie? Este posibil ca banca sa imi puna in vanzare cel de-al 2-lea imobil pentru recuperearea creantelor?
Sa amanati puteti face contestatie la executare,solicitati suspendarea sau un termen de gratie,insa cu depunerea unei cautiuni Daca imobilul se vinde la un pret insuficient pentru achitarea debitului,da poate executa si cel de al doilea imobil pentru indestularea creditorului
Termenul legal este de 15 zile pentru depunerea acestei contestatii?
Si daca da, ce motivatie as putea sa dau?
Trebuie sa depun contestatia la banca sau la executor?
Luati legatura cu un avocat sa va redacteze actiunea,care se redacteaza in termeni juridici,incadrata in drept si fapt.nu este la indemana oricui,de aceea exista aceasta profesie.Sau daca considerati ca va descurcati singur cititi codul de proc civila
1. contestatia nu impiedica executarea.
2. se poate contesta orice act sau procedura din dosar in 15 zile de la.....
3.numai suspendarea executarii va da ragaz. dar e greu de obtinut
4.negociarea pt reesalonare se face direct cu banca.
5. executorul va e dusman.daca faceti deal-u cu reesalonarea inseamna ca executorul ramane fara dosar de executare. deci cu cateva mii de e mai putin in buzunar.ce ziceti.
Sora mea a avut o problema asemanatoare. Si-a luat un avocat si la Bucuresti in banca centrala a rezolvat treaba. A obtinut reesalonare. Insa sora mea a mai platit din rate. Oricum de datorie nu o sa scapati. Ca sa obtineti o gratiere trebuie sa fiti cu ratele la zi. Iar pt reesalonare depinde cu cate rate sunteti in urma. Nu va dati batuti, vorbiti cu cei din banca, ca doar aomeni sunt si ei. Pe criza asta cand veniturile sunt mai mici poate gasiti o solutie buna impreuna cu cei din banca.