avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cfp se inregistreaza obligatoriu in revisal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cfp se inregistreaza obligatoriu in revisal?

Buna ziua
Daca salariatii au cfp este obligatorie decizie de suspendare/reluare si inregistrarea in revisal?
Nu poate fi acordat cfp fara suspendarea CIM?
Eu cred ca se poate cf codului muncii. Va rog mult sa ma lamuriti, pentru ca am angajati in cfp si nu am facut decizie,respectiv nu am anuntat in revisal.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 14 Mai 2014
La 2 firme la care a fost ITM in control au dat avertismente la amandoua pt. ca nu au raportat fiecare cfp (chiar si o zi, chiar si nemotivatele) in revisal.
Si eu inteleg la fel din codul muncii, si anume ca "poate fi" suspendat in cazul cfp, dar de ce actioneaza astfel cei de ITM? Poate fi obligatorie suspendarea in caz de cfp, daca angajatorul are specificat clar ca si obligativitate in CCM sau ROI, dar asa din codul muncii nu se intelege obligativitate. Si totusi ITM iti da avertisment sau te sanctioneaza. Cum e de inteles situatia in acest caz si cum e de procedat?
Multumesc.
Asa cum reiese din dispozitiile Codului muncii , nu este obligatorie suspendarea c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP..

Pentru a preintampina astfel de situatiie, cred ca este mai bine daca se raporteaza in REVISAL si CFP-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)