In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane,am fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.184 al.2 si 4 cod penal.
Instanta a decis ca eu sunt vinovat in totalitate de producerea accidentului si astfel ma obliga pe mine alaturi de Asiguratorul RCA la plata urmatoarelor sume de bani:
-5000lei daune materiale,25000 daune morale
-2300lei spitalazire
Ceea ce nu inteleg eu este de ce ma obliga si pe mine alaturi Asiguratorul RCA la plata daunelor,intrucat avocatul meu m-a asigurat ca avand asigurare RCA ei sunt obligati prin lege la plata intregii sume.(suma fiind mica pentru Asiguratorul RCA nedepasind limitele de despagubire impuse de ei).Avocatul nu a putut sa-mi explice ce vrea sa insemne acel "alautiri".
Sper sa ma poata lamuri si pe mine cineva.Va multumesc.
ati fost obligat in solidar la plata despagubirilor, astfel incit partea vatamata sa isi poata recupera de la oricare dintre voi daunele.
in situatia in care partea vatamata isi va lua daunele de dvs, va veti indrepta impotriva asiguratorului.
daca plateste asiguratorul inainte, dvs nu mai aveti nici o obligatie.
Va aflati cumva intr-una din urmatoarele situatii?
ART. 58 din legea 136/1995 prevede:
Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenţie;
b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fără consimţământul asiguratului.
draga domnule deja vi s-a raspuns, de catre d-nul Irijor, "alaturi de asigurator" insemna ca ati fost obligat in solidar cu aceasta astfel incit partea vatamata sa isi poata recupera de la oricare dintre voi daunele. dat fiind ca cel mai usor e sa-ti ridici banii de la asigurator mai mult ca sigur ca acolo va merge si partea vatamata, asa ca d-voastra puteti sta linistit.
Accident rutier
budamario69
Buna un prieten este intr-o situati ingrata, a avut un accident rutier pe timp de noapte a lovit un pieton pe trecerea de pietoni iar victima a decedat ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca
Valy90
Am avut un accident de circulatie, in urma caruia din vina mea am lovit un autoturism. Mentionez ca am avut o alcoolemie de 0,12. Intrebarea mea ar fi daca ... (vezi toată discuția)