avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare blocuri

Buna seara,
o intrebare: daca o scara a unui bloc face o anvelopare (contract particular nu cu administratia blocului si fara aviz de la primarie) si anul viitor primaria va face anveloparea intregului bloc ce vor face cei care au facut deja? Am auzit zvonuri cum ca se vor desface toate aceste anvelopari particulare si vor face din nou si cei care aveau deja. Exista o lege care prevede acest lucru sau anveloparea se va face doar pentru apartamentele unde nu exista facut deja?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
rocky, utilizator
Cel mai recent răspuns: huber72 , utilizator 10:06, 10 Noiembrie 2011
Se va face pentru toti. Primarile nu au voie sa elibereze autorizatii de constructie doar pentru anumite parti dintr-un imobil.
Administratia blocului unde locuiesc a primit o instiintare prin care suntem anuntati ca s-au alocat fonduri pentru reabilitare termica in valoare de 2 miloane roni, administratiei revenindu-i suma de 577.000 roni. Scara unde locuiesc face acum anveloparea (eu nu o fac banuind ceea de mi-ati spus). La anul vor decoparta tot ce s-a facut acum? Intreb ca sa fiu sigura ca am fost inteleasa si ca am inteles bine.
Multumesc
Asta nu va poate spune decat primaria, constructorul si administratia
Ambiguu ca si legile din romania. Din cate stiu fatadele sunt proprietata primariei si ca atare ar trebui sa aiba, aceasta lucrare aviz de la primarie. Daca nu are (asa cum ati spus primaria nu da aviz doar pentru o parte a unui bloc) inseamna ca eventuala anvelopare facuta de primarie se va face pentru tot blocul, chiar daca exista proprietari care au facut deja. Asta ma interesa
pt. anvelopare este necesara autorizatie de constructie, pe care o elibereaza primaria la cerere, daca primaria a eliberat autorizatie pt. o singura scara (extrem de putin probabil), totul este ok, nu se va putea da jos...
dar daca nu exista autorizatie(caz in care greu de crezut ca vreo firma care executa anvelopari s-ar fi apucat de lucru) atunci primaria poate da anveloparea jos.

Alte discuții în legătură

Lucrari de investitii infosystems4u infosystems4u Buna ziua, As dori sa ma lamuresc in doua spete: 1.) o anevlopare partiala (deci pe o camera, dar pentru toata verticala de 10 etaje + parter) facuta prin ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri rocky rocky Buna ziua, va supun atentiei un fapt: locuiesc in bucuresti intr-un bloc P+4. O vecina a contractat in particular (deci nu prin asociatia de proprietari) o ... (vezi toată discuția)
Deturnare fonduri asociatie de proprietari? rocky rocky Buna ziua, o vecina dupa scara unde locuiesc a contractat o lucrare de anvelopare pentru toata scara. 4 familii dupa scara nu fac din diverse motive: o ... (vezi toată discuția)